megatransfer

Ništa od nasljednika Luke Modrića: Velikan nadmudrio Real Madrid u utrci za jednog od najboljih veznjaka na svijetu

28.01.2020 u 08:20

Bionic
Reading

Christian Eriksen novi je igrač milanskog Intera

Real Madrid već na nekoliko prijelaznih rokova pokušava uloviti 27-godišnjeg Christiana Eriksena kojeg su vidjeli kao nasljednika Luke Modrića, ali čvrsti stavovi Tottenhama su do sada taj transfer onemogućili. Iz londonskog kluba su najprije tražili preko 100 milijuna eura, ali to im nitko nije htio platiti pa je Eriksen ostao u klubu.

Prije otprilike mjesec dana se pojavila vijest da će Tottenham pokušati spasiti što se spasiti da pa će Eriksena ponuditi Realu uz 30 milijuna funti kako bi osigurao povratak Garetha Balea, ali ni od toga neće biti ništa. Eriksen odlazi i to za gotovo nikakav novac.

Danski veznjak ovih je dana otputovao u Milano na liječnički pregled nakon kojeg je potpisao s Interom na četiri i pol godine. Umjesto početnih 100 milijuna, jedva su uspjeli ispregovarati da dobiju 20 milijuna eura jer Eriksenu za šest mjeseci ističe ugovor pa je ovaj rok bio zadnja prilika za kakvu, takvu zaradu.

Danac je u Tottenham stigao 2013. godine iz Ajaxa za 13,5 milijuna eura, a do sada je za londonski sastav odigrao 305 utakmica i zabio 69 golova, te upisao 89 asistencija. Prema Transfermarktu vrijedi oko 90 milijuna eura. Eriksen bi trebao postati najplaćeniji nogometaš Intera s godišnjom plaćom koja bi s bonusima trebala iznositi oko 19 milijuna eura.