SAMO ZA TPORTAL

Nino Bule priznao nam je kako mu je i jedan pogled prema šefu Bjelici bio dovoljan

08.03.2019 u 09:46

Bionic
Reading

Dinamo je u četvrtak pred gotovo 30.000 svojih navijača svladao veliku Benficu 1:0 i osigurao si rezultatsku prednost uoči uzvrata u Lisabonu, a koji je na rasporedu u četvrtak 14. ožujka (21 sat, Arenasport 1, MAXtv)

Disciplinirano, taktički zrelo, samim time i hrabro, Dinamo se pred prepunim i glasnim maksimirskim tribinama suprotstavio velikoj, ali donekle i oslabljenoj Benfici te upisao važnu pobjedu 1:0 , koja 'modrima' daje izgleda da se plasira i u četvrtfinale Europske lige.

Ono što posebno plijeni pažnju jest činjenica da ni Dinamo nije bio kompletan, jer izostali su kapetan Ademi i Hajrović, ali i glavni 'krivac' za ovaj moderni, europski Dinamo - Nenad Bjelica.

Naime, Dinamov je trener u uzvratu 16-ine finala protiv plzenske Viktorije zaradio isključenje, potom i suspenziju Uefe za jednu utakmicu, i protiv Benfice trenersku je palicu prepustio svojim pomoćnicima, Reneu Pomsu i Ninu Buli.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

I kao što smo pisali odmah nakon utakmice, Bjelica je i u odnosu sa svojim kolegama pokazao koliko ima povjerenja u njih, ali i svoje igrače.

Istina, nije ih ostavio na cjedilu, jer očito je tijekom cijelog tjedna pripremao momčad za ovaj ogled, što nam je u ekskluzivnom razgovoru potvrdio i Bjeličin asistent Nino Bule. Pogledao je Bule prema šefu samo u jednom trenutku, sredinom prvog poluvremena.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Da, dogodilo se to. Imali smo neku vizualnu komunikaciju, ali bez ikakvih ekstra naputaka jer ima Nenad (op.a., trener Bjelica) puno povjerenje u Renea (op.a., Pomsa) i sve nas, tako da uopće nije bilo nikakvih problema. Od toga se stvorila, ajmo reći, nepotrebna priča, a to nema, kako kod mene kažu, 'niđe veze'. Sasvim normalno smo funkcionirali, a to se na kraju i pokazalo dobrim', rekao je Nino Bule u razgovoru za tportal.

Jeste li tijekom utakmice imali kakvih situacija, odnosno jeste li nešto morali mijenjati u odnosu na zamišljeno i dogovoreno uoči dvoboja?

'Ne, ma kakvi. Na treninzima smo prethodnih dana sve pripremili. Vidjeli ste i sami da oni očito nisu bili pripremljeni za nas. Mi volimo ekipe koje nas podcijene. Nas krase poniznost, disciplina, zajedništvo i samo tako možemo napredovati, što i radimo. Ne trebamo sada stvarati nikakvu euforiju. Igrali smo protiv fantastične momčadi, ali koja nam na kraju nije stvorila ni šansu.'

  • +4
Nenad Bjelica u ograđenom prostoru Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Znamo da kod trenera Bjelice ne postoji riječ strah i da takav stav traži od svih oko sebe. To znači da na Luzu krećete kao da je 0:0, odnosno bez primisli da se zatvorite i čuvate taj gol prednosti?

'Ma kakav strah. Mi ga ne poznajemo. Ajmo se vratiti deset mjeseci unatrag, malo je tko vjerovao u nas. Ali smo mi vjerovali u te dečke, vjerovali smo u naš rad. Evo, i na kraju svega ispisali jedan dio povijesti.'

Dobro, ali nama se baš ne čini da je došao kraj, odnosno da imate još materijala za povijest?

'Vidjet ćemo iz utakmice u utakmicu. Mi smo ovu utakmicu apsolvirali i što je trener rekao dečkima u svlačionici, ali i kod nas u uredu - sada nam dolazi Rijeka i okrećemo se toj utakmici, koja je za nas jednako važna. A tek poslije Rijeke ćemo ponovno razmišljati o Benfici', jasnu je poruku poslao pouzdani Bjeličin asistent Nino Bule.

I stoga, ne trebamo ni sumnjati da će se Dinamo i na Luzu pokazati u pravom izdanju. Naravno, to ne jamči prolazak, ali sigurno će 'modri' igrači imati gard dostojan renomeu suparnika.

  • +19
Dinamovi navijači na stadionu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX