KAPETAN IZGUBIO ŽIVCE

Nikša Dobud izbačen iz momčadi; šaka u glavu igraču Partizana!

31.12.2014 u 08:12

Bionic
Reading

Nikša Dobud, Hrvatski reprezentativac i kapetan Juga, izbačen je iz momčadi zbog divljačkog udarca šakom u glavu igrača Partizana na utakmici 2. kola LEN Lige prvaka

Osim što Dobuda očekuje i novčana kazna ipak će puno veću štetu napraviti odluka Uprave VK Jug iz Dubrovnika nakon incidenta njihova kapetana koji se dogodio na utakmici protiv Partizana u Beogradu sredinom prosinca.

Kako pokazuje video, zbog kojeg je Dobud drastično kažnjen, kapetan Juga je šakom u glavu udario igrača Partizana Marka Manojlovića.

'Onakav udarac je van svake pameti. Dobud je samo želio ozlijediti našeg igrača, nije imao nikakav povod da ga udari', kazao je nakon utakmice predsjednik Partizana Aleksandar Šoštar.

Podsjetimo, LEN je kaznila Dobuda sa tri utakmice neigranja u Ligi prvaka, a nakon toga oglasio se i klub svojom odlukom.

Priopćenjem se oglasio i VK Jug:


'Na početku sezone posložena je ekipa za osvajanje trofeja nakon godine posta. Kao ciljeve u ovoj sezoni naveli smo osvajanje naslova prvaka Hrvatske i borbu za sve trofeje, što podrazumijeva ulazak u sva finala, odnosno plasmane na final four/six. Kako već na prvom skalinu nismo ostvarili zacrtani cilj, nakon višesatne rasprave Uprava Kluba je donijela sljedeće zaključke:

Iako smo osim u Prvenstvu i u Kupu zauzeli 3. mjesto, ne usvaja se ponuđena ostavka od strane Miha Bobića i Mile Smodlake. Uzimajući u obzir slične situacije u prošlosti, a nakon detaljne analize od strane trenera, daje im se podrška za nastavak rada uz napomenu da je krajnje vrijeme da pokažu da li su treneri za Juga. Isto se očekuje i od igrača, a pogotovo od onih koji trebaju činiti razliku.
Lani u ovo doba, potpisali smo novi 4-godišnji ugovor sa Nikšom Dobudom čime je postao najplaćeniji igrač Juga što svakako i zaslužuje svojom igrom. Iako ima vrhunske igračke predispozicije, svojim ponašanjem u bazenu i van bazena ne opravdava ulogu kapetana - vođe ekipe. Zbog izrazito nesportskog i opasnog čina u Beogradu, čime je naštetio ne samo sebi i ekipi, nego i ugledu Kluba, oduzima mu se kapetanska traka, te je novčano kažnjen sukladno Pravilniku Kluba. Zbog višekratnog ponašanja koje ne odgovara jednom prvotimcu Juga udaljava se iz prve ekipe i pridružuje se radu sa juniorima.
Ambicije Kluba su na početku sezone bile četiri finala i povratak naslova prvaka države, a vodeći računa o novonastaloj situaciju, kao i odlukama koje su donesene, sada možemo govoriti o željama i koncentrirati se na to kako ostvariti preostale ciljeve',
piše u priopćenju.

Očekivano oglasio se i Dobud izjavom:

'Odluke moje uprave prihvaćam. Kakav bi to bio čovjek kada bi u ovom trenutku počeo javno prozivati mog predsjednika, moju upravu, mog trenera, mog vratara. To bi bilo bježanje od odgovornosti te ne bi bilo kapetanski. Sad kad krivca imamo, sve Vas lijepo molim da prestanemo likovat i javno linčovat, nego da se ponašamo Jugaški, a to znači, da zbijemo redove i pomognemo jedni drugima kad ne ide te napravimo sve da popravimo igru i vratimo prvenstvo gdje mu je mjesto', komentirao je Nikša Dobud, prenosi Dubrovački.hr.