velika čast

Nikolina Babić nova je potpredsjednica organizacije Tennis Europe; predsjednica Hrvatskog teniskog saveza prva je Hrvatica na ovoj prestižnoj poziciji

05.11.2021 u 15:27

Bionic
Reading

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić izabrana je za novu potpredsjednicu organizacije Tennis Europe. Ovim imenovanjem Nikolina Babić ujedno je postala i prva Hrvatica na ovoj visokoj poziciji kojom se nastavlja niz proteklih vrhunskih uspjeha Hrvatskog teniskog saveza te otvara jedno sasvim novo poglavlje za hrvatski tenis

'Ovo je jedan izuzetno veliki trenutak za Hrvatski teniski savez i mene osobno jer po prvi put u povijesti imamo ovako bitnu poziciju u organizaciji Tennis Europe, a to je potpredsjedničko mjesto i ured s velikim federacijama Njemačkom i Italijom. Cilj je ujediniti Europu kako bi što bolje mogli zastupati interese federacija prema ITF-u ali i razvoj strategije juniorskog programa mladih igrača. Znamo da 60 % igrača dolazi iz Europe pa samim time Tennis Europe mora imati puno značajniju ulogu u kreiranju svih strategija i politika tenisa u svijetu', ističe predsjednica Hrvatskog teniskog saveza i nova potpredsjednica Tennis Europe Nikolina Babić koja je proteklog rujna po drugi put izabrana i za članicu Upravnog odbora organizacije Tennis Europe.

U organizaciji Tennis Europe, hrvatska potpredsjednica zalagat će se za popularizaciju tenisa koji će tenis učiniti pristupačnijim svima, što nas može dovesti do još sjajnih igrača u budućnosti. Svjetska kampanja s teniskim legendama i najboljim ATP i WTA igračima bit će izvrsna promocija naših tenisača koji će uz druge nacije biti uključeni u promociju na globalnoj razini kroz Tennis Europe. Tu su i potrebna veća financijska ulaganja u trenerske programe, obrazovanje i status koja mogu pomoći trenerima u radu i donijeti više rezultata s igračima u budućnosti. U svom mandatu isticat će jačanje suradnje nacionalnih saveza i Tennis Europe koja je vrlo važna za zajednički rast ovog sporta.

Hrvatski tenisači koji su pod mandatom Nikoline Babić osvojili ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju, Davis Cup 2018. godine te brojne druge zapažene svjetske uspjehe sada imaju svog predstavnika na nikad višoj poziciji u ovoj europskoj teniskoj organizaciji što će bez sumnje rezultirati i brojnim novim mogućnostima poput potencijalnog dolaska novih profesionalnih međunarodnih turnira u našu zemlju i napretka u brojnim područjima. Sudeći po protekloj godini i nizom ostvarenih svjetskih uspjeha, Hrvatski teniski savez priprema nam još puno budućih uspjeha i razloga za slavlje.