čekamo nove medalje

Senzacionalno pojačanje u hrvatskom plivanju; trofejni mađarski trener brinut će se za razvoj naših plivačkih nada i trenera

05.11.2021 u 13:09

Bionic
Reading

Vrhunski plivački trener Ivan Petrov, koji je vodio mađarsku reprezentaciju četiri puta na Olimpijskim igrama, potpisao je Ugovor o suradnji s Hrvatskim plivačkim savezom, objavio je HPS

Ivan Petrov će svoje znanje i iskustvo prenositi na hrvatske plivačke trenere i trenerice kao i na plivačice i plivače.

Prve zajedničke aktivnosti već su odrađene i to na pripremama koje su održane u Puli, kao i na prvom Grand Prix natjecanju Jadran GP koje se ove godine umjesto u Splitu održalo u Šibeniku.

Petrov je trenutačno s našom plivačkom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u plivanju u Kazanu u Rusiji.

Petrov je kao trener plivačke reprezentacije Mađarske sudjelovao četiri puta na Olimpijskim igrama (2008., 2012., 2016., 2020.). Iza njega je bogata trenerska karijera, brojna Svjetska i Europska prvenstva te ostala međunarodna natjecanja, na kojima su njegove plivačice i plivači osvajali svjetska i europska odličja te su obarali svjetske i europske rekorde.

>> Predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza s puno optimizma o zvijezdama za koje će se još čuti i onima koji dolaze: Želimo se ugledati na Budimpeštu, grad stotinu bazena!

  • +9
Plivanje - Hrvatski plivački savez Izvor: Hrvatski plivački savez / Autor: Hrvatski plivački savez

Uz rad s reprezentacijom od 2013. godine Petrov je glavni trener kluba Gyori Uszo SE.

Njegov rad prepoznat je od Svjetske plivačke federacije (FINA) i Europske plivačke federacije (LEN) koje su ga kao člana uvrstile u svoje Trenerske odbore.

Suradnja s Petrovom jedna je u nizu aktivnosti Hrvatskog plivačkog saveza koje se poduzimaju, a imaju za cilj vraćanje hrvatskog plivanja u vrh svjetske plivačke scene.