Rusi lansirali senzaciju

Nikola Vlašić vraća se iz Rusije u Premier ligu; engleski velikan genijalnim trikom koji su izveli vraća ga u svoje redove odmah nakon Eura

10.06.2021 u 08:06

Bionic
Reading

Nikola Vlašić bi se mogao vratiti u Englesku i to baš u Everton koji ima pravo prokupa

Nikola Vlašić mogao bi karijeru nastaviti u Engleskoj, točnije u Evertonu iz kojeg je i stigao u CSKA Moskvu na ljeto 2018. godine na posudbu da bi godinu dana iza bio i otkupljen za 15,7 milijuna eura. Ruski mediji pišu kako bi sada mogao u suprotnom smjeru.

Championat tvrdi kako bi se cijela priča trebala rasplesti nakon Eura i to vjerojatno ne za prevelik novac. Rusi pišu kako je Everton pri prodaji Vlašića u CSKA u ugovor ugradio i takozvanu 'buy back klauzulu' koja im omogućava da ga vrate pod svoje okrilje po unaprijed dogovorenoj cijeni. Everton tako ima pravo prvokupa u trenutku kad CSKA odluči prodati Vlašića, a to će vjerojatno biti ovo ljeto. Lukavi trik kojim su se osigurali sada se pokazao kao genijalan potez.

Vlašić je za CSKA odigrao 103 utakmice i zabio 33 gola i upisao 20 asistencija. Hrvatski se reprezentativac ubrzo prometnuo u glavnog igrača ruskog kluba, a cijena mu je narasla na 30 milijuna eura. Dobrim je igrama privukao brojne veće klubove, ali prvo se mora pitati Everton.

Ako engleski sastav odluči Vlašiću dati novu priliku, Hrvat bi iduće sezone trebao igrati u Premier ligi. Za Everton je u prvom mandatu upisao 19 nastupa i zabio dva gola i upisao jednu asistenciju i, iako je oduševio navijače, nije dobio pravu priliku. Sada bi mu se ona mogla pružiti.