četvrtak, 18.45 sati

Nikola Vlašić uoči dolaska u Zagreb upozorio na Dinamovu snagu: Navijači su im žestoki, a meni kao bivšem igraču Hajduka nije drago....

15.09.2021 u 12:19

Bionic
Reading

Ovog tjedna kreće novo izdanje Europske lige, a Dinamo će u ovom natjecanju zaigrati deseti put. Za razliku, od West Ham Uniteda, kojem će to biti premijerni nastup. Dvoboj Modrih i Čekićara na rasporedu je u četvrtak od 18.45 sati na maksimirskom stadionu, a tom se dvoboju jako veseli Nikola Vlašić, ovoljetna akvizicija momčadi koju vodi David Moyes

Nikola Vlašić po drugi je put stigao na Otok. Epizodu iz Evertona ne pamti po idiličnim trenucima, no u međuvremenu je stasao kroz igre u moskovskom CSKA-u, gdje je izrastao u najboljeg igrača ruske lige, ali i privukao pažnju West Ham Uniteda, koji je za njegove usluge prije nešto više od dva tjedna iskrcao 30 milijuna eura.

Iako je igrač Čekićara već 15-tak dana, Vlašić se još nije stigao uigrati s novim suigračima, jer prvi dio rujna bio je uz hrvatsku reprezentaciju. No, počeo je bivši igrač Hajduka hvatati konce igre Moyesove momčadi, te se u Londonu nagađa kako bi protiv Dinama, u četvrtak u Zagrebu, mogao dobiti zapaženu minutažu.

'Sve je savršeno u novom klubu. Imam osjećaj kao da sam godinama ovdje. Atmosfera u svlačionici je perfektna, svi suigrači mi stoje na raspolaganju za sve i pomažu mi. Imaju prekrasan odnos prema meni', izjavio je Vlašić koji je u subotu i debitirao za londonski klub, u remiju bez pogodaka, protiv Southamptona.

'Bila je napeta i uzbudljiva utakmica iako je završilo 0:0. Mislim da smo bili bolji i bliži pobjedi. Vidio sam da je intenzitet u Premier ligi jako visok. Europa je drugačije natjecanje, igraš protiv momčadi protiv kojih možda nikad nisi igrao. U Premier ligi svake godine igraš s istim klubovima i uglavnom je isti stil igre. Vidjet ćemo kako ćemo se prilagoditi europskim utakmicama'.

Pričao je Vlašić pred engleskim ljubiteljima nogometa i navijačima svog kluba o Dinamu, kojeg jako dobro pozna.

'Dinamo ima nekoliko jako dobrih nogometaša. Svake godine prodaju igrače, a onda dovedu mlade nogometaše iz drugih hrvatskih klubova. Uvijek imaju dobru momčad. Navijači su im žestoki, ali tribine nisu blizu terena pa se neće osjećati pritisak i to će nam olakšati situaciju na Maksimiru. Meni kao bivšem igraču Hajduka nije drago što je Dinamo toliko dominantan u Hrvatskoj u posljednjih deset godina. Imam lijepe uspomene s Maksimira s reprezentacijom, zabio sam nekoliko golova, a nadam se da će biti još ljepše nakon četvrtka', poslao je znakovitu poruku 23-godišnji Vlašić.