NAJVEĆI SUD

Nikola Vlašić je odigrao vrhunsku sezonu; u nogometu nema boljeg priznanja od ovog kojeg je dobio mladi Hrvat

08.08.2020 u 17:07

Bionic
Reading

Nikola Vlašić (22) odigrao je odličnu sezonu u dresu moskovskog CSKA, nije to samo naš dojam, nego tako misle i oni najvažniji – navijači

Pohvale struke i medija gode svakom sportašu, ali svima njima je ipak najvažnije što misle oni zbog kojih se nogome igra i koji troše novce na ulaznice, dresove i putovanja kako bi pratili svoje ljubimce. A Nikola Vlašić kod navijača CSKA odlično kotira, a njihovu ljubav je kupio odličnim igrama na terenu, ali i ponašanjem.

Hrvatski reprezentativac odradio je svoju drugu sezonu u Rusiji, nakon prve postao je najskuplja kupnja CSKA-a u povijesti (15,7 milijuna eura) koji je je otkupio njegov ugovor od Evertona poslije jednogodišnje posudbe.

Mladi Hrvat odužio se na povjerenju s 13 pogodaka u 38 ovosezonskih utakmica, bio je najbolji strijelac momčdi, a na službenoj stranici ruskog prvoligaša, u glasanju za najboljeg igrača, uvjerljivo je pobijedio sa čak 65 posto (glasalo 8094 osobe), a iza sebe je ostavio Maria Fernandeza i Igora Akinfejeva.

Tijekom sezone je u četiri navrata biran za igrača mjeseca, a njegov CSKA sezonu je završio kao četvrti u ligi, čime je izborio kvalifikacije za Europa ligu.

Dodajmo da se Vlašić povezuje s talijanskim klubovima, najkonkretniji je Napoli, a CSKA ga ne misli pustiti ispod 20 milijuna eura, jer ima ugovor s hrvatskim napadačem sve do ljeta 2024.