NADA UMIRE ZADNJA

Uoči završnice Lige prvaka u svlačionici PSG-a odigrava se složena 'operacija' vezana uz Kyliana Mbappea; je li takav scenarij moguć?

08.08.2020 u 16:02

Bionic
Reading

Kylian Mbappe našao se u među 28 igrača PSG-a koji su otputovali u Lisabon na završnicu Lige prvaka gdje ih u utorak (12. kolovoza) očekuje četvrtfinale s Atalantom

Zbog pandemije koronavirusa očekuje nas neobična završnica u Ligi prvaka. Od četvrtfinala se svi dvoboji igraju samo na jednu utakmicu na lisabonskom stadionu i to bez gledatelja, a PSG će prolaz tražiti protiv Atalante.

Strateg prvaka Le Championata Thomas Tuchel gurnuo je ulogu favorita prema momčadi iz Bergama čiji igrači nakon pandemije koronavirusa u svojim nogama imaju više natjecateljskih utakmica, jer se u francuskoj prvenstvo nije nastavilo.

Osim toga njemački stručnjak na klupi Parižana ostao je tri tjedna bez Kyliana Mbappea, barem je takva prognoza bila poslije finala Kupa (1:0) prije nešto više od dva tjedna kada je najveću zvijezdu PSG-a pokosio kapetan St. Etiennea Perrin.

Liječnici su zbog ozljede gležnja pričali o stanci od oko tri tjedna, ali pojavio se tračak nade da bi Mbappe možda mogao biti spreman već za 12. kolovoza i Atalantu. Ne bi se mladi napadač našao u kadru za četvrtfinale da takav scenarij nije moguć.

  • +9
Francuski napadač Kylian Mbappe Izvor: EPA / Autor: CHRISTOPHE PETIT TESSON

'Rok je kratak, super kratak. Razgovarali smo s liječnikom i odlučili smo se ponovno sastati kako bismo vidjeli u kojoj je fazi i ako je moguće da je na klupi protiv Atalante, ali ne očekujem previše', ostao je pesimisičan Tuchel, ali nadu navijačima nitko ne može uzeti.

Uglavnom, PSG-ovi liječnici zadnjih 15-ak dana pred sobom imaju samo jednu 'operaciju' – osposobiti Mbappea za završnicu Lige prvaka i oni su u ovom trenutku najvažniji ljudi u pariškom klubu.