Tri boda su imperativ

Nikola Vlašić istaknuo važnost pobjede nad Češkom, a otkrio je i zbog čega je tako loš dojam s prve utakmice, te što je utjecalo na napadače

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 16.06.2021 11:21
  • Objavljeno 16.06.2021 u 11:21
Bionic
Reading

Nikola Vlašić najavio je dvoboj s Češkom u drugom kolu skupine D na Euru 2020.

Hrvatska nogometna reprzentacija je u prvom kolu Eura 2020. izgubila 1:0 od Engleske. U iduća dva kola Vatreni će morati osvojiti barem četiri boda kako bi prošli dalje, a prilika za prve bodove stiže već u petak kada u 18 sati igraju s Češkom.

Izbornik Zlatko Dalić dao je naslutiti da će uvesti neke promjene u sastav, a jedna od tih mogla bi biti i ta da će od prve minute zaigrati Nikola Vlašić koji se obratio javnosti na konferenciji za medije.

'Izbornik još nije odredio tko igra pa ne znam jesam li u početnih 11, ali ja sam spreman. U dobrom sam fizičkom stanju, baš kao i cijela ekipa. Češka i Škotska su dobre i čvrste momčadi. Odigrali su dobru međusobnu utakmicu i mislim da ne trebamo pričati o tome tko je od njih bolji. Moramo e spremiti i pobijediti u obje utakmice da možemo računati na prolaz', rekao je Vlašić pa se prisjetio utakmice sa Slovačkom u Trnavi:

'Svaka je utakmica posebna. U toj utakmici su doslovno svi odigrali odlično i ušli puni elana u drugo poluvrijeme u kojem smo zabili još tri gola. Ne znam je li to recept za Češku dvije godine kasnije. Na izborniku je da odluči tko će igrati.'

Vlašić misli kako bi drugačija atmosfera bila da je bilo 0:0 u susretu s Englezima.

'Svi znamo da je Hrvatima stalo do reprezentacija i da to utječe na raspoloženje ljudi. Mislim da bi bio drugačiji dojam da smo jednako igrali, ali da je završilo 0:0. Uvijek je sve katastrofa kada izgubiš. Nadam se da ćemo odigrati bolje u iduće dvije utakmice.'

Vlašić se nada pobjedi već protiv Čeha.

'Važno je pobijediti u ovoj utakmici jer je uvijek teško u zadnju utakmicu dolaziti s imperativom pobjede. Oni imaju tri boda, ali mislim da će ići 100 posto i htjeti pobjedu. Ipak je to Europsko prvenstvo i želiš imati što više bodova i dokazati se na svakoj utakmici. Bit će teško. Mogu ja reći da ćemo dominirati, imati posjed i napadati, ali to ne ovisi samo o nama. Oni mogu imati čudesan dan i biti na svakoj lopti brži i jači', rekao je Vlašić pa dodao kako ne brine zbog napadačke linije koja nije dobro krenula na Euru:

'Imamo kvalitetu u napadu i svi ćemo to pokazati. Možda nam samo treba da budemo malo opušteniji i da ne mislimo o nekom pritisku, ali znate kako je doći na prvu utakmicu na Wembley protiv domaćina... Mislim da ćemo sad pokazati koliko smo kvaliteti i napadački sposobni', poručio je Vlašić.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal