OVO ĆE SE PAMTITI

Nikola Vlašić i CSKA ispisali povijest na Bernabeuu; Realov negativan rekord za sva vremena

13.12.2018 u 08:34

Bionic
Reading

Posljednje kolo Lige prvaka po skupinama ostat će upamćeno po domaćem debaklu madridskog Reala, najvećem u povijesti 'kraljevskog kluba'

Realu utakmica s Rusima nije ništa značila jer se španjolski predstavnik već plasirao u osminu finala, dok su se nogometaši CSKA borili da se dokopaju trećeg mjesta i ostanka u Europi bar preko Europske lige. No manjak motiva nimalo ne opravdava očajnu izvedbu zvijezda 'kraljevskog kluba'.

Gosti su slavili 3:0. CSKA je poveo u 37. minuti iz prve ozbiljne akcije, a zabio je Fedora Čalova (37). Šest minuta kasnije već je bilo 2:0, a strijelac je bio Georgij Šenikova. Nakon lijepe akcije pucao je Mario Fernandes, Thibaut Courtois je obranio njegov udarac, a Šenikov je poslao odbijanac u donji desni kut. Katastrofa Reala nastavila se i u drugom poluvremenu, u 73. minuti Arnor Sigurdsson je na asistenciju Nikole Vlašića zabio za 3:0.

  • +2
Real Madrid - CSKA Moskva, 6. kolo Lige prvaka, 2018./19. Izvor: Profimedia / Autor: Jose Cuesta/261/Cordon Press

Trebalo je dobro provjeriti povijesne knjige Lige prvaka da bi se pronašlo kada je posljednji put Real izgubio na Santiago Bernabeuu u skupini, a to se dogodilo 2009., kada je Madrid pokorio Milan 3:2, koji je ipak veliko ime u svijetu nogometa.

No nije to sve! Ovo je i negativan rekord za 'kraljeve' koji nikada nisu izgubili s tri gola razlike u Uefinom natjecanju pred svojim navijačima. Tako su Vlašić i društvo ispisali povijest, a to im može biti tek mala utjeha jer su ostali bez europskog proljeća nakon što im se nije poklopio rezultat drugog susreta (Plzen – Roma 2:1).

Dodajmo i podatak da je ovo Realu bila 254. domaća utakmica u Europi te 11. put da je momčad primila tri ili više gola. Užasna večer za navijače 'kraljeva'.