serie a

Nikola Moro asistirao u važnoj gostujućoj pobjedi Bologne; neočekivani domaći poraz Torina

15.01.2023 u 17:50

Bionic
Reading

Hrvatski veznjak, bivši kapetan mlade reprezentacije Nikola Moro bio je asistent za prvi gol Bologne u 2:1 gostujućoj pobjedi protiv Udinesea u susretu 18. kola talijanskog nogometnog prvenstva

Nikola Moro, koji je odigrao čitav susret za Bolognu, u 59. je minuti okomitom loptom uposlio Sansonea koji je preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora poravnao na 1:1. Prethodno je Beto u 10. minuti doveo Udinese u prednost, da bi potpuni preokret osigurao Posch golom u 80. minuti.

Bologna je s ova tri boda skočila na 11. mjesto s 22 boda, tri manje od osmog Udinesea.

Nikola Vlašić odigrao je čitav susret za Torino, kojega s klupe vod Ivan Jurić, u neočekivanom 1:0 domaćem porazu od Spezije. Jedini gol postigao je Nzola u 29. minuti iz kaznenog udarca. U završnici prvog poluvremena Vlašić je zatresao mrežu gostiju, ali je taj gol poništen zbog zaleđa asistenta Sanabije.

Deseti Torino je ostao na 23 boda, dok je Spezia skočila na 16. mjesto s 18.

Ranije u nedjelju je Lazio kao gost pobijedio Sassuolo 2:0. Lazio je poveo preko Zaccagnija koji je realizirao penal u trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena nakon što je Toljan igrao rukom. Konačni rezultat postavio je Felipe Anderson u četvrtoj minuti nadoknade drugog dijela.

Peti Lazio ima 34 boda, dok je Sassuolo, za kojega je Martin Erlić igrao do 85. minute, 17. sa 16 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore