korak do 'besmrtnosti'

Nikola Karabatić protiv Hrvatske može ispisati povijest rukometa

18.01.2024 u 16:43

Bionic
Reading

Hrvatska i Francuska danas od 18 sati u Kölnu igraju prvu utakmicu drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva. U ovom rukometnom klasiku će Nikola Karabatić imati i dodatni motiv

Ne treba isticati kako je Nikola Karabatić (39) jedan od najboljih rukometaša svih vremena, a večeras od 18 sati na utakmici protiv Hrvatske ima priliku postaviti rekord kojim će se upisati u rukometne 'besmrtnike'.

A Nikoli Karabatiću je ovo posljednje Europsko prvenstvo u karijeri, još je ranije najavio kako odlazi u igračku mirovinu nakon Olimpijskih igara u Parizu ovog ljeta, te će sigurno učiniti sve kako bi se okitio još jednom medaljom s velikih natjecanja.

No, protiv Hrvatske će Karabatić imati i dodatni motiv jer je nadomak rušenja velikog rekorda baš na ovom Euru. Već na utakmici protiv Hrvatske može postati najbolji strijelac u povijesti Europskih prvenstava!

  • +19
EP u rukometu: Hrvatska - Rumunjska (3. kolo B skupine) Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Trenutno je na vrhu proslavljeni Islanđanin Gudjon Valur Sigurdsson koji je na EP-ima zabio 288 golova, a Karabatić je do današnje utakmice zabio samo pet golova manje, 283.

Gotovo je sigurno da će Nikola Karabatić ovaj rekord 'skinuti' do kraja EP-a u Njemačkoj i upisati se u povijest, a sigurno je i to da bi mu puno značilo da to napravi protiv reprezentacije Hrvatske koju je već toliko puta 'zavio u crno'.

Standings provided by Sofascore