ep u rukometu

Španjolci lako s Rumunjima, Švicarci šokirali Nikolu Karabatića i njegove Francuze

14.01.2024 u 20:46

Bionic
Reading

U susretu 2. kola B skupine Europskog rukometnog prventva, reprezentacija Španjolske je u Mannheimu pobijedila Rumunjsku 36:24

Nakon teškog poraza od Hrvatske, Španjolci su u drugom kolu pokazali daleko bolju predstavu. Na poluvremenu su vodili pet razlike, a potom u nastavku dodatno povećali prednost.

Španjolsku su do pobjede predvodili Aleix Gomez Abello s osam golova, te Daniel Fernandez Jimenez sa šest golova, dok je Gonzalo Perez de Vargas imao 14 obrana.

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Ionut Nistor Ionita i Calin Dedu s po četiri gola. U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Hrvatska i Austrija.

  • +7
Španjolska - Rumunjska, EP rukomet, 14.1.2024. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Na ljestvice nakon nepotpunog 2. kola skupine B vodi Hrvatska s dva boda, koliko imaju i Austrija, te Španjolska, dok je Rumunjska bez bodova.

Standings provided by Sofascore

U prvom susretu 2. kola A skupine Švicarska je iznenadila Francusku odigravši 26:26.

Francuzi su u drugom poluvremenu imali i četiri razlike, no Švicarska je uspjela izjednačiti na 24:24, a potom u neizvjesnoj završnici izboriti i remi. Francuzi su minutu prije kraja pri 26:26 imali sedmerac, ali Melvyn Richardson nije iskoristio veliku priliku.

Kod Francuza najefikasniji su bili Dika Mem sa sedam i Ludovic Fabregas sa šest golova, dok je Švicarsku predvodio Lukas Laube s devet golova.

U drugom susretu sastaju se Sjeverna Makedonija i Njemačka.

Standings provided by Sofascore

Francuska vodi na ljestvici s tri boda, Njemačka ima dva, a Švicarska jedan bod. Makedonija je na "nuli".

U susretu skupine C Island je pobijedio Crnu Goru 31:30. Crna Gora je imala zadnji napad, ali Borozan nije uspio zabiti. Večeras se još sastaju Srbija i Mađarska. Island vodi s tri boda.

Standings provided by Sofascore