novi obračun s francuzima

Nikola Karabatić najavio rukometni klasik protiv Hrvatske: Bit će jako vruće...

17.01.2024 u 13:46

Bionic
Reading

Drugi krug natjecanja na Europskom rukometnom prvenstvu Hrvatska sutra (18 sati) otvara protiv Francuske. O novom rukometnom klasiku oglasio se i jedan od najboljih svjetskih rukometaša Nikola Karabatić

Francuzi su za kraj natjecanja u skupini pobijedili domaćina Njemačku 33:30 te u dugi dio EP-a prenosi maksimalna dva boda. A već nas sutra (četvrtak, 18 sati) čeka klasik, Francuska protiv Hrvatske!

Taj je rukometni klasik najavio Nikola Karabatić koji je proglašen igračem utakmice u srazu s Njemačkom. Ovo mu je posljednji EURO, početkom sezone Karabatić je objavio kako nakon Olimpijskih igara u Parizu odlazi u mirovinu. No, i dalje opasan, motiva mu nikako ne nedostaje.

'Lijepo je odigrati ovakvu utakmicu, obrana plus šut 4/5 u 35 minuta. Biti u mogućnosti pobijediti u velikoj utakmici protiv Njemačke, nakon šoka koji smo napravili protiv Švicarske, gdje smo bili daleko ispod naših mogućnosti, i pritiska koji smo s tim nosili je dobra stvar, šok u kojem znamo da se od nas očekuje. Ovo je bila velika utakmica naše momčadi u kompletu, ali koliko god to lijepo bilo znamo da je to tek početak natjecanja. Sigurno da smo nakon takve utakmice puni samopouzdanja i veselimo se onome što slijedi', kazao je nakon pobjede protiv Njemačke Nikola Karabatić te dodao:

  • +10
Rukometaši vlakom odlaze u Koln Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Dobro smo se pripremili za utakmicu, znali smo da su Nijemci kod kuće, s publikom iza njih i bila je to teška fizička utakmica. Nismo izgubili živce kada smo loše krenuli, kada su oni vodili 3:0, kada su se vratili u drugom poluvremenu. Nismo odigrali savršenu utakmicu, još smo gubili lopte zbog neuigranosti i to je stvar koju moramo poboljšati, ali nikada nismo dopustili da zbog tehničkih grešaka izgubimo samopouzdanje i to je jaka strana cijele momčadi.'

Sutra je utakmica s Hrvatskom u Kölnu...

'Stari smo znanci... Naravno da će biti jako teško, vidjeli smo da Hrvatska ima puno navijača i bit će jako vruće, a na Euru nema lakih utakmica, svaka je velika borba. Imamo četiri utakmice i nadamo se ulasku u posljednja četiri', zaključio je Nikola Karabatić.

Na sraz s Hrvatskom se osvrnuo i francuski izbornik Guillaume Gille.

'Na Euru su sve utakmice teške, bit će i ova protiv Hrvatske. Puno puta smo igrali međusobno, ali svaka je utakmica uvijek novo dokazivanje', zaključio je francuski izbornik Gille.

Standings provided by Sofascore