psk_2

repovi sukoba

Nikola Kalinić odmah se 'obračunao' s Dalićem; čeka se odgovor izbornika

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 27.05.2024 12:42
  • Objavljeno 27.05.2024 u 11:40
Bionic
Reading

Hajduk je danas predstavio novog sportskog direktora, to je Nikol Kalinić (36) koji je doslovno s terena 'uletio' na jednu od najvažnijih funkcija u klubu. Već se prvog radnog dana Kalinić odlučio 'obračunati' s izbornikom Zlatkom Dalićem koji ga je na SP-u 2018. u Rusiji izbacio iz reprezentacije

Podsjetimo, Nikola Kalinić je s 'vatrenima' trebao zaigrati na SP-u u Rusiji 2018. godine, no na utakmici protiv Nigerije je odbio ući u igru kao zamjena s klupe pa ga je Zlatko Dalić izbacio iz reprezentacije.

>> Nikola Kalinić je novi sportski direktor Hajduka! Pričao je o novom treneru, Livaji...

'Vatreni' su na kraju osvojili srebro, a Kalinić je odbio primiti medalju na koju je imao pravo. Tu je Kalinićeva reprezentativna karijera završila, no repovi tog sukoba vuku se do danas.

Naime, prije nekoliko dana je izbornik Zlatko Dalić komentirao situaciju u Hajduku koji se 'raspao' u najvažnijem dijelu sezone te ostao bez trofeja i završio kao treći na prvenstvenoj ljestvici.

'Šteta je što je Hajduku ovako završila sezona. Imali su sjajnu situaciju da su bili jesenski prvaci, euforija i na kraju opet završi ovako. Nisam puno upućen, ali da sam ja odlučivao ili vodio neku priču, ja bih nakon finala Lige prvaka mladih tih deset igrača stavio u prvu momčad. Najboljih. I bio bih s njima treći opet. Što bismo dobili? Sjajnu atmosferu, budućnost... Hajduk će biti uvijek treći. Nakon tog finala moraš tih 7, 8 ili 10 igrača staviti u prvu, seniorsku ekipu', osvrnuo se Dalić zaključivši da je Hajduk trebao dati više prilike svojim juniorima.

Nikolu Kalinića su danas na predstavljanju pitali kako komentira tu Dalićevu izjavu...

'Svatko misli što želi...', kazao je novi sportski direktor Hajduka te znakovito dodao:

'Ako misli na budućnost, neka on na Europskom prvenstvu stavi Baturinu umjesto Modrića.'

Dok čekamo odgovor izbornika Dalića, Kalinić je pojasnio i kako misli osigurati 'protočnost' juniora i njihov razvoj kroz seniorsku momčad...

'Juniorski i seniorski nogomet su dva različita sporta. Ja sam bio najbolji junior i nisam mogao doći do prve ekipe, nego sam išao na posudbu. Mladi se moraju dokazati da bi bili nositelji igre Hajduka. Primjer Vuškovića. Stavili smo mu tri utakmice u tjedan dana, a onda smo ga skoro morali skrivati da ga prodamo. Mlade treba dozivati, a ne baciti ih u vatru. Za to sam da mladi idu na posudbu, po mogućnosti u prvu ligu', pojasnio je svoju viziju Nikola Kalinić.

sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal