džeko je i za njega 'dijamant'

Nikola Kalinić otkrio koja dva hrvatska reprezentativca najviše cijeni, ali i kakav je odnos imao s Igorom Tudorom

19.02.2022 u 10:56

Bionic
Reading

Ove subote u talijanskoj Serie A snage će odmjeriti Roma i Hellas Verona, dva kluba za koje je nastupao i 34-godišnji Nikola Kalinić, bivši hrvatski reprezentativac i povratnik u redove splitskog Hajduka. Tim povodom kontaktirali su ga novinari talijanskog dnevnika Il Messaggera

Rimski Olimpico ove je subote od 18 sati domaćin okršaju Rome i Hellas Verone, na čijoj klupi sjedi Igor Tudor.

Ove klubove povezuje i Nikola Kalinić, koji je nosio dres obje momčadi.

No, iako je bio i Romin vojnik, čini se da mu je Verona ipak nešto bliža i draža. Ako ni zbog čega, onda zbog trenera Igora Tudora.

'Mi smo kao dva brata. On je sjajan trener, vrlo kompetentan i koji živi za nogomet. Predviđam mu veliku karijeru, postat će vrh. Verona pod njegovim vodstvom igra dobro, a što je još važnije, ima i rezultate', rekao je Kalinić za talijanski list, a onda i ocijenio rezultate Rome, na čijoj klupi sjedi Jose Mourinho.

'Osigurati mjesto koje vodi u Ligu prvaka bit će jako težak. Mnogo je momčadi koje se bore za Europu'.

Kalinić je u dresu Rome u 19 utakmica zabio pet golova, dok je za Veronu u 34 nastupa postigao šest pogodaka.

Osvrnuvši se na nastupe u Romi, Kalinić je pohvalio neke od svojih bivših suigrača.

'Jako sam se dobro snašao u glavnom gradu. Šteta što nisam igrao više, ali bila je to teška godina zbog Covida i ozljede. Džeko? Za mene pravi prijatelj. Ne znam razloge njegovog oproštaja, ali sam siguran da će nakon Rome i u Interu igrati odlično. Gdje god je bio, pokazao je svoju vrijednost, a ima i mjesto na popisu mojih najboljih suigrača, uz Ivana Perišića i Luku Modrića', jasan je bio Nikola Kalinić.

>> Euforija zahvatila sve koji vole Hajduk; navijači i Marko Livaja poslali poruku Ivanu Perišiću, ali realnost je ipak nešto drugačija

Ovdje bismo mogli podsjetiti na Kalinićeve riječi s predstavljanja po povratku u Hajduk, kada je rekao kako ga je zvao Perišić, ali nije otkrio o čemu su razgovarali i kako je Perišiću rekao 'Vrime je' (op.a. misleći na povratak u Hajduk).

No, svima koji prate nogomet posve je jasno da od tog povratka, barem u sljedećih sezonu ili dvije neće biti ništa, jer Perišić je još uvijek igrač za puno viši rang natjecanja.