ht prva liga - 24. kolo

Hajduk i Osijek na gostovanjima na kojima nemaju pravo na kiks; evo gdje možete gledati te utakmice

19.02.2022 u 09:38

Bionic
Reading

Ove subote na rasporedu su još dvije utakmice 24. kola HT Prve lige. Hajduk od 15 sati gostuje kod Hrvatskog dragovoljca, a Osijek će od 17.05 sati u Puli odmjeriti snage s Istrom 1961. Nepotrebno je reći da obje utakmice imaju izuzetnu važnost, jer borba za nogometnog prvaka već dugo nije bila ovako neizvjesna

Hrvatski dragovoljac - Hajduk (15 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Čak 34 boda dijeli posljednji Hrvatski dragovoljac od trećeplasiranog Hajduka. I pitaju se mnogi, što uopće Crni iz Sigeta mogu napraviti splitskim Bilima? Naravno, Hajdukovi su navijači uvjereni da ne mogu ništa, ali da se utakmica ne bi shvatila olako, brine se trener splitske momčadi Valdas Dambrauskas, čiji je mandat na klupi Hajduka počeo baš u srazu s Hrvatskim dragovoljcem.

'Utakmica s Hrvatskim dragovoljcem je jako važna. Ako igraš s konkurentima s vrha i remiziraš, ne gubiš bodove. Ali, moraš pobjeđivati momčadi koje su ispod tebe na ljestvici. Oni nemaju pritisak, sigurno će biti motivirani. Ne smijemo zaboraviti prvu utakmicu u Zagrebu kada je Hajduk pobijedio golom u 96. minuti nakon prekida. Moramo biti ozbiljni od samog početka, Hrvatski dragovoljac je u Šibeniku izgledao dobro, na vrijeme su zabili gol. Razumiju gdje se nalaze i nemaju što izgubiti. Dolazak Hajduka im je zasigurno veliki motiv. Mi moramo biti pripremljeni za to', naglasio je litavski stručnjak.

Na klupi Hrvatskog dragovoljca sjedi Dragan Tadić, a u njegovoj je momčadi nekolicina igrača posuđenih igrača Rijeke. Podsjeća to na 'korporaciju' o kojoj je svojevremeno glasno govorio, pa i proziva čak, trener Osijeka Nenad Bjelica.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Što se mene tiče to je sasvim promašeno pitanje i čista provokacija na koju nije nasjeo ni trener Hajduka. To su sve igrači koji ni nisu bili u Rijeci, već su bili posuđeni drugim klubovima i stoga će danas najprije igrati za Hrvatski dragovoljac, a potom za sebe. Jer samo dobrom igrom u kontinuitetu mogu skrenuti pozornost stručnjaka s Rujevice. ,Puni smo respekta prema Hajduku, znamo koliko vrijede, pogotovo sada kada im je došao Kalinić. Tako snažnu momčad imali su možda prije 30 godina, s toga i ne čudi da se Splitom širi euforija. Trebamo biti oprezni, ali istovremeno i vjerovati u sebe. Utakmica nam je bitna, ali važna je i Hajduku, međutim kod nas nema pritiska. To je sve samo sport i ne trebamo zbog toga imati noćne more', rekao je Dragan Tadić za Sportske novosti.

  • +24
Hajduk - Slaven Belupo, 23. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Istra 1961 - Osijek (17.05, Arenasport 3, MAXtv)

Ovog popodneva zanimljivo će biti i u Puli, gdje Istra 1961 dočekuje Osijek. Domaćini su na solidnoj bodovnoj prednosti pred posljednjeplasiranim Hrvatskim dragovoljcem, no i Žuto-zeleni ne smiju si dopustiti prosipanje bodova. Posebice na domaćem terenu, bez obzira tko im bio protivnik.

'Čeka nas zahtjevna utakmica s jednom od najkvalitetnijih ekipa lige. Nastojat ćemo nastaviti s dosadašnjim dobrim nastupima protiv ove ekipe i pokušati im otežati na terenu na ovom ogledu', rekao je uoči utakmice trener domaćih Gonzalo Garcia.

Domaćinima će poseban motiv biti posljednji međusobni sraz, u kojem je Osijek slavio 3:0.

'Rezultat s prošle utakmice nije realan odraz onoga što možemo postići i to ćemo probati dokazati u subotu na ovom susretu', obećao je Luka Marin.

Osijek je prošlog vikenda slavio u derbiju protiv Rijeke, a odlično raspoloženje u Gradskom vrtu podigao je i dolazak Kristijana Lovrića, kojeg na ovoj utakmici ipak neće biti.

'Ostvarena je lijepa, značajna i zaslužena pobjeda protiv Rijeke, točka na 'i' ovog prijelaznog roka stavljena je dolaskom Kristijana Lovrića, ali nama je u cijelo vrijeme u glavi Istra 1961 i najbolja moguća priprema za tu utakmicu. Radi se o mladoj i poletnoj momčadi s dobrim trenerom koji se ne libi nadmetati. Već smo to iskusili u prvom dijelu sezone, pred nama je težak zadatak, ali motivirani smo, odlučni i vjerujem da ćemo na kraju utakmice slaviti', rekao je u najavi pulske utakmice trener Osijeka Nenad Bjelica.

  • +41
NK Osijek - NK Rijeka, HT Prva liga, 13.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL