lova do krova

Niko Kovač vratio se u Bundesligu i odmah uzburkao duhove; svi su ostali u čudu kad je otkriveno koliko zarađuje u Wolfsburgu

11.07.2022 u 10:47

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač (50) krajem svibnja je preuzeo momčad Wolfsburga i s 'vukovima' započeo pripreme za novu sezonu Bundeslige. Ovo mu je treći njemački klub kojeg vodi samostalno, prvo je od 2016. do 2018. bio trener frankfurtskog Eintrachta, a nakon toga je sezonu i pol vodio Bayern. Sad ga čekaju novi izazovi

Niko Kovač (50) u Wolfsburg je stigao kao spasitelj, nekadašnji njemački prvak pokušava se vratiti u sam vrh, a u klubu su uvjereni da je bivši hrvatski izbornik taj koji će preporoditi ambiciozne 'vukove'.

I sam je Kovačev povratak u Bundesligu bio pomalo iznenađujući jer je imao nekoliko konkretnih ponuda jakih europskih klubova, ali na kraju je ipak odlučio prihvatiti poziv iz Wolfsburga. I tek što se vratio u Bundesligu, Niko Kovač je odmah uzburkao duhove jer su svi ostali u čudu kad je otkriveno koliko zarađuje kao trener 'vukova'.

Naime, Bild je objavio listu najplaćenijih trenera u Bundesligi u novoj sezoni, a Kovač je prema njihovim informacijama u samom vrhu, na visokom drugom mjestu...

S četiri milijuna eura na godinu, koliko Kovač zarađuje u Wolfsburgu, svrstao se odmah iza vodećeg, nedodirljivog Juliana Nagelsmanna. A Bayernov trener zarađuje dvostruko više od Kovača, čak osam milijuna eura po sezoni.

Iza Kovača je trener dortmundske Borussije, Edin Terzić s 3.5 milijuna eura godišnje, dok četvrto mjesto dijele Gerardo Seoane (Bayer Leverkusen) i Domenico Tedesco (Red Bull Leipzig) koji na godinu zarade po 2.5 milijuna eura.

Najnižu plaću ima Enrico Maasen iz Augsburga sa 700.000 eura. Schalkeov trener Frank Kramer ima godišnju plaću od 800.000 eura, a još dva trenera zarađuju manje od milijun eura na godinu, to su Pellegrino Matarazzo iz Stuttgarta i Ole Werner iz Werdera koji imaju po 900.000 eura.