čeka se dozvola fife

Niko Kovač sa svojim Monacom mogao bi ući u povijest, jer u planu je utakmica protiv Lyona tisućama kilometara daleko od Francuske

21.10.2021 u 18:31

Bionic
Reading

Francuska liga (LFP) namjerava u veljači prvenstvenu utakmicu između Monaca, na čijoj klupi sjedi nas Niko Kovač, i Olympiquea iz Lyona odigrati u Kini, no još treba ishoditi pristanak FIFA-e.

Utakmica 23. kola francuske lige Monaco - Lyon igrala bi se 5. veljače 2022. godine, a oba kluba su pristala na putovanje u Kinu. To bi bila prva prvenstvena utakmica bilo koje europske lige na drugom kontinentu s obzirom na to da su se dosad odigravali samo prijateljski dvoboji ili oni u Superkupu.

Francuska liga želi izaći na međunarodno tržište jer su prihodi od njezinih međunarodnih TV-prava i dalje vrlo niska u usporedbi s drugim velikim europskim ligama.

Prema L'Équipeu, utakmica bi se igrala u Šangaju, a predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas razgovarao je o tome prošle subote s vlasnikom Monaca Olegom Petrom.

Projekt ipak ostaje podložan pristanku FIFA-e, koja se već ranije suprotstavljala sličnim projektima španjolske La Lige, koja je uzalud pokušavala organizirati u Miamiju utakmicu Girone i Barcelona, ​​a potom i susret Villarreal - Atlético Madrid.