Francuska liga

Niko Kovač s Monacom uspio ono što drugi nisu cijelo desetljeće, a uoči borbe za trofej koji čekaju 30 godina je otkrio koja je tajna uspjeha

16.05.2021 u 11:39

Bionic
Reading

Niko Kovač najavio je napetu završnicu fantastične sezone

Niko Kovač ove je sezone oduševio s Monacom kojeg je doveo do samog vrha francuskog nogometa. Već su osigurali Europsku ligu, a s PSG-om se još bore za drugo mjesto i Ligu prvaka, a s istim protivnikom su i u finalu Kupa po prvi puta u 11 godina. Hrvatski trener osvrnuo se na završnicu uspješne sezone.

'Vrlo smo sretni što smo nakon dugo vremena u finalu Kupa, ali kao što znamo, ove sezone jurimo brzo. Nema previše vremena za razmišljanja o utakmicama koje se samo nižu u gustom rasporedu. Pripremamo se ozbiljno. U nedjelju nas čeka dobar protivnik, odradili smo videoanalizu s igračima i pozitivno gledamo prema utakmici. Raspoloženje je jako dobro i važno je da tako i ostan', komentirao je Kovač pa se osvrnuo i na finale Kupa i činjenicu da Monaco taj trofej čeka 30 godina:

'Želimo završiti na postolju! Mi smo natjecatelji i to je naš posao, ali ovo je već sada uspješna sezona. Ako se sjećate, na početku sezone cilj je bio plasman u Europu. Ako ne završimo na trećem mjestu, bit ćemo razočarani, ali to neće biti veliki udarac.'

Monaco večeras od 21 sat dočekuje Rennes koji ih je u prvom dijelu sezone pobijedio 2:1. Kovač kaže kako će mu cijeli fokus biti na tom susretu i da neće pratiti kako igra PSG.

'Želim se usredotočiti na našu igru. Čak i kad su naši protivnici igrali u ranijem terminu, a mi od 17 sati, nisam želio znati koji je rezultat dok ne odradimo svoje. Važno je ostati usredotočen na sebe. Druge ne možemo kontrolirati, pa me to ne zanima', kaže Kovač pa dodaje:

'Najvažniji su odnosi unutar naše ekipe. Igrači i stožer su složni i ujedinjeni smo uoči važnih utakmica koje nas čekaju na kraju sezone. Mi smo sjajna, složna skupina i radimo zajedno u velikoj harmoniji. Ovo je ključ uspjeha u nogometu, mi smo kao obitelj. Kada obitelj funkcionira, rezultati dolaze prirodno. Lijepo spavam, uvjeravam vas, ali važnije je da moji igrači dobro spavaju', zaključio je Kovač.