Priprema za Ligu prvaka

Niko Kovač u bivšem klubu pronašao pojačanja za Monaco; Hrvat iz Bayerna dovodi jednu od najvećih zvijezda, ali im otima i Neuerovu zamjenu

13.05.2021 u 08:21

Bionic
Reading

Niko Kovač želi se pojačati za iduću sezonu i Ligu prvaka koju će vjerojatno izboriti

Niko Kovač je s Monacom odradio fantastičnu sezonu. Svoju ekipu doveo je do trećeg mjesta i sigurno će sezonu završiti među prva četiri. Dva kola prije kraja ima šansu za Ligu prvaka iduće sezone i ima dva boda manje od drugog PSG-a i jedan više od četvrtog Lyona, a prva tri idu u najelitnije europsko natjecanje.

Čak i da ostane bez Lige prvaka, iza Kovača je odlična sezone u kojoj je dogurao do vrha u prvenstvu i izborio polufinale Kupa u kojem igraju s četvrtoligašem Rumillyjem. Kovač je svjestan da će ovakve uspjehe biti teško ponoviti, a dobro zna i da mu za iskorak trebaju neka pojačanja, a izgleda da je to pronašao u svojem bivšem klubu Bayernu.

France Football piše kako Kovač želi dovesti iskusnog braniča koji bi mladima koje ima donio dimenziju više svojim iskustvom, a prvi pick za to mu je Jerome Boateng. Legenda Bayerna i njemačkog nogometa nedavno je izjavila kako s 33 godine, koliko navršava u rujnu, planira otići iz redova bavarskog diva u kojem je proveo 10 godina. Boateng je Nijemcima otkrio kako će za zadnji ugovor u karijeri odabrati 'ambiciozan klub u inozemstvu', a Monaco pod vodstvom njegovog bivšeg trenera itekako ispunjava te kriterije.

Osim Boatenga, Kovač želi i 24-godišnjeg golmana Bayerna Alexandera Nübela koji je u redove njemačkog diva stigao iz Schalkea prošlog ljeta. Bavarci ga vide kao dugoročnu zamjenu za Manuela Neuera, ali u prvoj sezoni je priliku dobio samo tri puta. Jasno je da 35-godišnji Neuer još neko vrijeme neće otići iz kluba, a Kovač vjeruje kako bi Nübela mogao privući munutažom. France Football tvrdi kako bi se cijeli posao mogao odigrati u korist svih uključenih i to tako da će Nübel doći na dvogodišnju posudbu u Monaco.