promašaj stoljeća

Ovog je igrača Real Madrid platio 100 milijuna eura; a on sa sedam metara ne može zabiti u prazan gol

23.10.2019 u 15:40

Bionic
Reading

Madridski Real u utorak je u 3. kolu Lige prvaka gostovao u Istanbulu kod Galatasaraya. 'Kraljevi' su stigli uzdrmani nakon poraza od Mallorce u Primeri, a uz sve to Zinedine Zidane nije mogao računati na ozlijeđene zvijezde - Luku Modrića, Garetha Balea, Lucasa Vazqueza...

Muči se Real ove sezone, Zinedine Zidane opasno živi, navodno su mu klupski čelnici već i pronašli zamjenu jer nije uspio posložiti momčad. Čak i tako neuvjerljivi Real sjajno stoji u domaćem prvenstvu, za vodećom Barcelonom zaostaje samo bod, ima pet pobjeda, tri remija i poraz.

Loše su 'kraljevi' ušli i u Ligu prvaka, krenuli su 3:0 porazom kod PSG-a na Parku prinčeva, pa su na svom Santiago Bernabeu kiksali i odigrali 2:2 protiv autsajdera Club Bruggea.

Zato je gostovanje kod Galatasaraya za Zidanea bilo doslovno biti ili ne biti, samo mu je pobjeda osiguravala ostanak na klupi. I na kraju je nekako uspio, Real je slavio minimalno, 1:0, a pobjednički je gol zabio do jučer ozlijeđeni Toni Kroos na asistenciju Edena Hazarda.

I baš je Hazard nakon svega postao predmetom sprdnje i omalovažavanja, kako navijača Reala, tako i svih ostalih. Jer Real ga je ovog ljeta doveo iz Chelseaja, platili su ga čak 100 milijuna eura. Očekivalo se da će Hazard biti adekvatna zamjena za Cristiana Ronalda, da će svojim igračkim kvalitetama 'izrasti' u novog Luku Modrića te u godinama koje dolaze nositi igru 'kraljevske momčadi'.

Svima je jasno da Eden Hazard nije zaboravio igrati nogomet, no još se nije adaptirao, 'traži' se na terenu i u samoj momčadi Reala. Sve to ide presporo, bio je i ozlijeđen pa treba uhvatiti idealnu formu, ali kad te ne ide...

Tako mu se na utakmici s Galatasarayem dogodila 'mala nezgoda' koja prerasta u promašaj stoljeća. Naime, Eden Hazard je napravio pravi pravcati nered u obrani turske momčadi, u brzoj je akciji u šesnaestercu sjajno primio dubinsku loptu koju je majstorski 'podvalio' Karim Benzema, jednom je fintom 'povaljao' nemoćnog golmana Galatasaraya Fernanda Musleru i praktički se našao sam pred praznim golom.

Igrač vrijedan 100 milijuna eura mora zabiti i iz nemogućih situacija, ovakvi se 'ziceri' ne bi smjeli bi brojati. Ali! Hazard je, umjesto da samo pospremi loptu u gol Galatasaraya, snažno opalio desnom i - pogodio prečku!

  • +5
Galatasaray - Real Madrid, 3. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

Bio je to znak za početak 'općeg napada' na društvenim mrežama na kojima možete pronaći i snimku nestvarnog promašaja. Zbog ovog kiksa Eden Hazard još dugo vremena neće imati nimalo mira. Proganjat će ga ovaj zicer kojeg nije zabio. Dugo, jako dugo...

U njegovu je obranu odmah stao Zinedine Zidane, zna što komentari na društvenim mrežama i u medijima mogu napraviti igraču, 'ubiti' mu samopouzdanje, doslovno ga psihički dotući.

'Ne brine me taj Hazardov promašaj', kazao je Zidane i zaključio:

'Najvažnije je da se nastavi nalaziti u šansama za gol jer će ih početi i koristiti.'

Samo da ih počne koristiti što prije, ipak je za njega Real 'keširao' 100 milijuna eura. Za toliki novac već je odavno morao proigrati... S druge strane, koliko je Real nedorečen ove sezone najbolje govori podatak da su na gol Galatasaraya pucali 27 puta, od toga je 13 lopti išlo u okvir gola, a ušla je - samo jedna...

Liga prvaka

Skupina A

Galatasaray-Real Madrid0:1
Club Brugge-Paris Saint Germain0:5
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Paris Saint Germain33009
2.Real Madrid31114
3.Club Brugge30212
4.Galatasaray30121

Sljedeće utakmice

6.11.Real Madrid-Galatasaray
6.11.Paris Saint Germain-Club Brugge

Skupina B

Tottenham-Crvena Zvezda5:0
Olympiakos-Bayern Munchen2:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Bayern Munchen33009
2.Tottenham31114
3.Crvena Zvezda31023
4.Olympiakos30121

Sljedeće utakmice

6.11.Bayern Munchen-Olympiakos
6.11.Crvena Zvezda-Tottenham

Skupina C

Šahtjor Donetsk-Dinamo Zagreb2:2
Manchester City-Atalanta5:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Manchester City33009
2.Dinamo Zagreb31114
3.Šahtjor Donetsk31114
4.Atalanta30030

Sljedeće utakmice

6.11.Atalanta-Manchester City
6.11.Dinamo Zagreb-Šahtjor Donetsk

Skupina D

Atletico Madrid-Bayer Leverkusen1:0
Juventus-Lokomotiv Moskva2:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Juventus32107
2.Atletico Madrid32107
3.Lokomotiv Moskva31023
4.Bayer Leverkusen30030

Sljedeće utakmice

6.11.Lokomotiv Moskva-Juventus
6.11.Bayer Leverkusen-Atletico Madrid