ODLAZAK U LONDON

Niko Kovač ne strahuje od debakla: Optimist sam!

10.11.2014 u 13:15

  • +4

Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije na utakmicu u London

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u London jer je u srijedu očekuje prijateljska utakmica s argentinskom nacionalnom vrstom

U britanskoj prijestolnici pojavit će se okrnjeni sastav, bez većine prvotimaca. Naime čak 13 nogometaša ostaje u Zagrebu te će se pripremati za kvalifikacijsku utakmicu s Talijanima dok će moćnim Argentincima Niko Kovač na teren poslati igrače od kojih većina nije u prvom planu. To im je sjajna prilika da se nametnu jer će s druge strane stajati Messi, Higuain, Aguero...

'Veseli me dobra forma naših igrača. Kramarić je zabio pet, strijelci su bili Mandžukić, Olić... Optimist sam za obje utakmice', rekao je izbornik pred novinarima te dodao:

'Danas ćemo u Londonu imati lagani trening, a zatim idemo bodriti Marina Čilića u meču svih mečeva.'

Sastav za Argentinu nije poznat.

'Bit će teško, ali momci koji su s nama u avionu bit će maksimalno motivirani. Znamo što nas čeka. Većina igrača je iz prve lige. Ima ih dosta iz Rijeke i mogla bi to biti utakmica Rijeke protiv Argentine. Jaki su Argentinci, ali zašto ih ne bismo mogli iznenaditi? Protiv Argentine ćemo morati igrati jako borbeno da bismo postigli pozitivan rezultat. Takav pristup, uz mnogo trke i zalaganja, očekujem od ovih igrača. Ako budu igrali onako kako tražimo, onda će njihova kvaliteta sigurno doći do izražaja. Nadam se da će iskoristiti priliku', pričao je Kovač.

'Neće nas podcijeniti, a što se tiče sastava, još nismo puno govorili o tome. Moram vidjeti kako se osjećaju igrači i odlučit ćemo nakon dva treninga', zaključio je.

Iako je večernji trening u ponedjeljak prvotno bio planiran za 19 sati po lokalnom vremenu, izbornik je pomaknuo početak na 18 sati, kako bi do 20 sati stigli do O2 Arene u kojoj će navijati za Marina Čilića u dvoboju protiv Novaka Đokovića.