nova 'stara dama'

Mario Mandžukić gubi mjesto u početnoj postavi Juventusa; hrvatski je napadač prva 'žrtva' novog trenera

18.06.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Maurizio Sarri jučer je službeno predstavljen kao novi trener Juventusa te je odmah krenuo u 'renoviranje' momčadi 'stare dame'. Na žalost, čini se kako Sarri već od samog početka ne računa na Marija Mandžukića...

Talijanski su mediji bliski Juventusu krenuli u analize i nagađanja kako bi Juventus trebao izgledati sljedeće sezone. Tako ugledni SkySport Italija donosi dvije potencijalne formacije u kojima bi Sarrijev Juventus trebao igrati.

Prva je opcije u sustavu 4-3-1-2, a u njoj su igrači koje Maurizio Sarri ima već sada, pod sigurnim ugovorima te bi sastav izgledao ovako - Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanić, Emre Can, Matuidi - Ramsey - Dybala, Ronaldo.

Više-manje je to sastav iz prošle sezone, no bez jednog izuzetno važnog igrača - našeg Marija Mandžukića. Baš je Mandžo bio jedan od aduta bivšeg trenera Massimiliana Maxa Allegrija, no sad bi dolaskom Sarrija izgubio mjesto u početnih 11. Barem tako predviđaju analitičari Sky Sporta.

Uostalom, prijelazni se rok tek zahuktava, puno je jakih imena još 'na tržištu', a Juventus će sigurno kupovati. Sarri je odmah klupskim čelnicima dao listu s najzanimljivijim potencijalnim pojačanjima. Prvi je na tom popisu Paul Pogba, a potom su tu Jorginho (Brazilac s talijanskom putovnicom kojeg je Sarri vodio u Chelseaju) i dva napadača - Interov Mauro Icardi te Federico Chiesa iz Fiorentine.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ako bi Juventus uspio iz Manchester Uniteda vratiti Pogbu te dovesti Chiesu ili Icardija, Sarri bi promijenio i koncepciju te bi igrao u sustavu 4-3-3, a ta bi momčad izgledala nekako ovako - Szczesny - De Sciglio, Chiellini, Bonucci, Alex Sandro - Pjanić, Ramsey, Pogba - Chiesa, Ronaldo, Bernardeschi.

I ovdje je prva i najveća žrtva naš Mario Mandžukić kojeg kod novog trenera čeka novo dokazivanje. Ili će potražiti novi klub. To mu neće biti problem jer zainteresiranih ima na desetke, a sve su to redom najveći europski klubovi...