NA TRAGU MATIJE

Nikica Ljubek prvi u spomen-utrci na njegova oca

29.05.2010 u 16:39

Bionic
Reading

Na ŠRC Jarun u Zagrebu održana je najveća kanu i kajak utrka u Hrvatskoj - Međunarodna memorijalna utrka Matija Ljubek u spomen na najvećega hrvatskog kanuista svih vremena.

U jakoj konkurenciji u utrci na 1000 metara uvjerljivo pobijedio ponajbolji hrvatski kajakaški reprezentativac Nikica Ljubek. Osvojeno prvo mjesto u Zagreb je vratilo prijelazni pehar koji je prošle godine osvojio olimpijski pobjednik i najbolji mađarski kajakaš Atila Vajda.

Današnjom pobjedom Nikica Ljubek nastavio je nizati odlične rezultate ove sezone što je ujedno i potvrda njegove odlične forme.

'Osvojeno prvo mjesto u utrci na spomen pokojnog oca i velikana hrvatskog sporta mnogo mi znači i zato želim zahvaliti kolegama iz Kajak kanu kluba Matija Ljubek, Gradu Zagreba i cijenjenim sponzorima na potpori bez koje bi ovu utrku bilo vrlo teško organizirati na ovako kvalitetan način. Ponosan sam što svake godine na utrku rado dolazi velik broj sportaša iz cijele Hrvatske i nekoliko drugih država jer time se na najbolji način promovira i sport i grad Zagreb kao domaćin"', kazao je Nikica Ljubek.