SAMO ZA TPORTAL

Nikad iskreniji Ladić otkrio tko je bio protiv njegova imenovanja

27.10.2017 u 16:31

Bionic
Reading

Ovog je petka održana sjednica IO-a Hrvatskog nogometnog saveza, a na kojoj je trebano biti potvrđeno i imenovanje Dražena Ladića u stručni stožer Zlatka Dalića. Međutim, u priopćenju poslanog s adrese saveza o Ladiću ni slova

Nakon imenovanja Zlatka Dalića izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije dosta se prašine podiglo i na temu njegova stručnog stožera. Jer zna se da je Dalić uz sebe želio imati Dražena Ladića, s kojim je surađivao u hrvatskoj U-21 reprezentaciji, bivšeg reprezentativnog vratara, ali koji je u lošim odnosima - zbog inzistiranja na podmirenju dugova - s Dinamovim savjetnikom Zdravkom Mamićem.

  • +17
Hrvatska Ukrajina 2:0 Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Međutim, iako je Dalić i službeno tražio od izvršog odbora Ladićevo i Olićevo imenovanje, ovog petka tek je Ivica Olić dobio službeno dopuštenje i sjedit će na klupi u okršajima s Grčkom 9. i 12. studenog. 

'Žalosno je da oni koji bi izborniku Daliću trebali prvi dati podršku su od prvog trenutka podmetali klipove. Tu mislim na pojedince, a ne na članove izvršnog odbora u kojem ima i čestitih ljudi', rekao je Dražen Ladić za tportal nakon što doznao da ga izvršni odbor nije 'amenovao' kao člana stručnog stožera. Barem ne za ovaj projekt 'Grčka'.

Na naše pitanje je li ga razočarala odluka izvršnog odbora, mirnim glasom je rekao.

'Iskreno, ne pretjerano. Narod jako dobro zna o čemu se ovdje radi. Ne treba biti prepametan da se vidi tko u našem nogometu vuče sve konce'.

Poznato je da se Dražen Ladić spori s Dinamom na ime nepodmirenih potraživanja te da je prije nekoliko tjedana Dinamu zbog duga koji se vuče 15-tak godina, račun bio blokiran.

'Problem hrvatskog nogometa nije moja ovrha nad Dinamovim računom. Za bojkot navijača i animozitet prema reprezentaciji nije kriva moja blokada Dinamova računa. Prema tome, problematika hrvatskog nogometa je puno dublja. I siguran sam da će pojedinci na koje mislim osjetiti kako im se bliži kraj'.

Za kraj, Ladić je poslao vrlo jasnu poruku.

Vjerojatno ljudima u HNS-u ne bi bilo drago da u stožeru hrvatske nogometne reprezentacije bude osoba koja ima svoje stavove'.