povratak u bundesligu?

Nijemci sve glasnije zazivaju veliki transfer Mandže: Baš on je kotačić koji nedostaje

09.07.2019 u 14:32

Bionic
Reading

Njemačka televizija Sport 1 na svom portalu naglašava kako Borussia Dortmund nije osvojila naslov prvaka prošle sezone baš zato što joj je nedostajao iskusni napadač i dokazani pobjednik poput Marija Mandžukića…

Podsjetimo, već danima u Italiji čitamo glasine o odlasku 32-godišnjeg hrvatskog napadača iz Juventusa kojeg je preuzeo Maurizio Sarri i ne vidi ga u svojim budućim planovima.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Spominjali su se neki kineski klubovi kao moguće nove destinacije, no dnevnik Tuttosport uvjeren je da je Borussia Dortmund ta koja je najbliže dovođenju Marija Mandžukića koji se već dokazao u Bundesligi odličnim igrama u dresu Wolfsburga i Bayerna, a može se kao član minhenskog kluba pohvaliti i osvajanjem trostruke krune.

Televizija Sport 1 na svom portalu analizira prijelazni rok dortmundskog kluba i zaključuje da mu je itekako potreban igrač poput Marija Mandžukića, iskusan i dokazani pobjednik.

'Oni su jednostavno previše neiskusni. Utakmice se pobjeđuju glavom, a ne atletskim sposobnostima,' poručio je nogometašima Borussije Dortmund Mathias Sammer nakon izgubljenog naslova u tijesnoj borbi s Bayernom na kraju prošle sezone.

Mandžo baš predstavlja iskustvo potrebno za osvajanje titula, kao i Mats Hummels koji je tijekom lipnja već vraćen u klub, dok su Thorgen Hazard i Julian Brandt ipak mlađi igrači koji donose kvalitetu, ali još nisu dokazani pobjednici.

Sada je na upravi Borussije i treneru Favreu da uvjere Mandžukića da se radi o ambicioznom projektu koji bi mu mogao donijeti nove titule u bogatoj karijeri u kojoj se već okitio s 23 trofeja, uključujući Ligu prvaka, Bundesligu, Seriju A i HT Prvu ligu.

Zna se da bi Mandžo najradije ostao u Torinu, no s obzirom na klupsku povijest, posjećenost utakmica i trenutni igrački kadar, Borussia Dortmund bi definitivno bila sasvim solidna utješna nagrada…