PRIČE O SELIDBI

Nijemci Olića već vide u Bayernu

08.12.2008 u 12:03

Bionic
Reading

Hrvatski napadač Ivica Olić trenutačno je najspominjaniji nogometaš u Njemačkoj. S obzirom na briljantnu formu koju iskazuje i u svjetlu činjenice da mu na ljeto prestaje ugovor s HSV-om, ne čudi zanimanje velikih klubova za ovog hrvatskog reprezentativca

Nema medija u Njemačkoj koji ne piše i ne spekulira o budućnosti Ivice Olića. Juve, Valencia, Bayern, pa čak i Liverpool, imena su klubova koji se spominju u kontekstu budućih poslodavaca hrvatskog napadača. No, zasad je sve obavijeno velom tajne, što i ne čudi. Naime, prema pravilima, Olić smije pregovarati sa zainteresiranim klubovima šest mjeseci prije isteka ugovora. A budući da Oliću ugovor s HSV-om istječe narednog ljeta, znači prije početka sljedeće godine, vjerojatno nećemo saznati gdje će hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru.

Prije nekoliko dana, u medijima se pojavila vijest da je Juventus sljedeća Olićeva destinacija, no odjednom se pojavio i Bayern u ozbiljnoj kombinaciji, koji ga vidi kao idealnu zamjenu za Lukasa Podolskog koji sigurno napušta München.

Njemački mediji nagađaju hoće li HSV možda Olića prodati i na zimu pa da barem dobiju neki novac za odštetu, no menadžer hamburškog kluba Dietmar Beiersdorfer samo odmahuje rukom i tvrdi – o tome nismo uopće razmišljali ni raspravljali.

Puno je opcija pred Olićem koji vjerojatno igra sezonu života. Ako ovako nastavi, imat će slatke brige, izabrati najbolju ponudu. A kako piše njemački tisak, Bayern je ipak najizglednija opcija.