NIJE DOBRO

Nijemci istražuju uzork Badeljeve loše forme

28.02.2013 u 11:49

Bionic
Reading

Njemački magazin Kicker posvetio je u novom broju članak hrvatskom nogometašu Milanu Badelju i njegovom značajnom padu forme u proljetnom dijelu Bundeslige...

Veznjak HSV-a i sam je priznao da nije zadovoljan svojim igrama u posljednje vrijeme.

'Praktički nisam imao odmora između nastupa na Europskom prvenstvu prošle godine i kvalifikacija Lige prvaka s Dinamom,' objasnio je 24-godišnji Badelj razloge svojeg fizičkog pada.

Kicker, međutim, piše da je glavni uzrok njegovom padu forme promjene sustava igre HSV-a. Otkad je momčad Thorstena Finka počela igrati s tzv. dijamantom u veznom redu, Badelj je jedini defenzivni veznjak u sastavu, a takva mu uloga očito ne odgovara. Kicker navodi da je prosjek ocjena našeg nogometaša bio 3.80 dok je igrao ofenzivnije, a sada se srozao na 4.37 (ocjene od najslabije jedinice do najbolje šestice). Uz to, navodi magazin, tehnički nadareni Badelj na novoj poziciji puno teže može prikriti svoj manjak brzine.


'U ovom trenutku to nije Milan kakvog znamo. Više nema samopouzdanja i gubi previše laganih lopti,' kazao je Fink koji ipak ne namjerava Badelja gurnuti na klupu u subotnjem dvoboju protiv Greuther Fürtha.

'To je utakmica u kojoj ćemo imati veliki posjed lopte i treba mi tehnički jak igrač na terenu. Milan će dobiti priliku da se dokaže', dodao je Fink.

Badelj nije želio govoriti o tome odgovara li mu trenutni sustav igre, samo je za kraj poručio:

'Znam da je za momčad važno da ponovno počnem igrati kao u jesenskom dijelu.'