DEMANTI BACAČA KUGLE

'Nije zato što sam iz Srbije, ali sam oštećen'

05.09.2014 u 12:32

Bionic
Reading

Bacač kugle Asmir Kolašinac demantirao je izjavu da su ga organizatori Hanžekovićeva memorijala oštetili jer je iz Srbije

Srpski mediji prvi su objavili Kolašinčevu izjavu u kojoj je optužio da mu je ukradena pobjeda na mitingu u Zagrebu, a njegov stav su prenijeli i hrvatski portali.

Direktorica mitinga Ivana Brkljačić ostala je neugodno iznenađena njegovim istupom i potvrdila je ono što smo svi vidjeli na snimci, da je sudac ispravno postupio. Izdala je i priopćenje u kojem je podsjetila 'da je atletika najrasprostranjeniji svjetski sport, kojem su strane bilo kakve podjele po nacionalnoj, rasnoj ili vjerskoj pripadnosti, na što su svi atletičari vrlo ponosni...'

Sada se za Tanjug oglasio Kolašinac koji je demantirao svoju izjavu o krađi na nacionalnoj osnovi, ali i dalje misli da je oštećen.

'Radi se o nesporazumu. Čista je besmislica da sam rekao kako su me organizatori na mitingu oštetili zbog toga što sam iz Srbije. Očigledno se radilo o starijem sucu koji vjerojatno nije dobro vidio. Treba istaknuti da me je oštetio sudac, a ne organizatori, koji su bili maksimalno korektni prema meni, čak su i navijali za mene', rekao je Kolašinac.

Kolašinac je dotaknuo travu