STVARNO JE PRETJERAO

Nije se mogao suzdržati; ovaj čovjek želi Hrvatskoj sve najgore na Euru

15.01.2018 u 18:36

Bionic
Reading

Domagoj Duvnjak se ozlijedio na utakmici prvog kola Eura protiv Srbije, a bilo je samo pitanje trenutka kada će se oglasiti njegov trener u Kielu Alfred Gislason

Nakon operacije koljena hrvatski kapetan bio je u utrci s vremenom kako bi nastupio na Euru. Uspio se oporaviti iako je protiv toga žestoko bio njegov trener u bundesligašu Alfred Gislason.

'Za sve bi bilo najpametnije da Domagoj ne igra na EP-u u siječnju. Za njegovo su stanje krivi ljudi u Hrvatskom rukometnom savezu i treneri koji nisu imali obzira prema njemu i njegovoj ozljedi. Utakmice koje je igrao za Hrvatsku na SP-u uništile su njegovo koljeno! Iskreno, zabrinut sam jer će Domagoj Duvnjak na EP-u svoje zdravlje staviti na kocku. Gotovo sam siguran da se tamo nitko neće brinuti za njegovo zdravlje!', pričao je tjedan dana uoči Eura islandski stručnjak.

Duvnjak ga nije poslušao. Nažalost, vođa naše reprezentacije ozlijedio je list noge u završnici utakmice sa Srbijom, pa možda više neće ni zaigrati na Euru. Cijela ta situacija s novom ozljedom dala je povoda Gislasonu da se opet oglasi.

'Moram spomenuti da netko nije razumio da on još nije bio potpuno spreman. Ne mogu shvatiti da je igrao u završnici utakmice, kad je bilo jasno da će Hrvatska pobijediti', rekao je Islanđanin te tako indirektno prozvao izbornika Červara.

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Duvnjak bi ozljedu mogao zaliječiti do odlučujućih utakmica druge faze po skupinama ili do okršaja za medalje, ako ih Hrvatska izbori. Taj scenarij se nikako ne sviđa Gislasonu.

'Ako se Hrvati nastave toliko truditi da osvoje Euro, mi ćemo opet biti najveći gubitnici', dodao je Gislason pa je jasno kako trener Kiela želi Hrvatskoj sve najgore odnosno da gubi utakmice te što prije završi svoj nastup na Euru.

  • +5
Domagoj Duvnjak, ozljeda na utakmici Hrvatska - Srbija Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Inače, o Duvnjakovoj ozljedi govorio je i njemački vratar Andreas Wolff koji igra s našim reprezentativcem u Kielu. Njegovo mišljenje se razlikuje od trenera Gislasona.

'Domagoj ima pravo igrati na Euru u svojoj domovini jer on to želi, kao kapetan i simbol hrvatskog rukometa. No nevjerojatna je nesreća što se opet ozlijedio.'

  • +24
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL