najmlađi strijelac u polufinalima LP-a

Nije ni čudo da ga žele najveći klubovi Europe!

09.05.2017 u 23:07

Bionic
Reading

Juventus je i u uzvratu pokazao da je bolji, jači i zreliji od Monaca te je posve zasluženo pobijedio 2:1 i izborio mjesto u finalu, a koje je na rasporedu 3. lipnja u Cardiffu

Kylian Mbappe-Lottin je igrač koji je ove sezone eksplodirao u dresu Monaca. S klubom iz Kneževine, na žalost trenera Jardima, posustao je u polufinalu Lige prvaka, ali u francuskom prvenstvu sjajno guraju i nadomak su naslovu.

  • +10
Juventus - Monaco (uzvratna utakmica polufinala LP-a) Izvor: Reuters / Autor: Max Rossi

No dok to slavlje tek trebaju dočekati, Kylian Mbappe-Lottin, unatoč porazu u Torinu (1:2), ipak će imati razloga ovu večer ostaviti među lijepim uspomenama.

Naime pogotkom Buffonu postao je najmlađi igrač koji je zabio u polufinalima Lige prvaka, jer 9. svibnja imao je 18 godina i 140 dana.

Osim toga, prekinuo je niz Juventusa od 689 minuta bez primljenog gola u Ligi prvaka. Posljednji put Buffon je  morao u mrežu u okršaju protiv Seville 22. studenog, kada mu je zabio Pareja.

Mbappe je ove sezone postigao pet golova za Monaco u Ligi prvaka, no pitanje je hoće li biti njegov član i sljedeće sezone. U redu za usluge ovog sjajnog mladog nogometaša, kojeg mnogi već uspoređuju s Thierryjem Henryjem, stoje najveći i najbogatiji klubovi.