PRESUDNI TRENUTAK U MEKSIKU

Nije mu lako ovih dana, napadaju ga i iz vlastite momčadi Formule 1, a on utučeno poručuje: Stvarno si mi upropastio dan!

09.11.2021 u 21:38

Bionic
Reading

Vozače Mercedesa Valtteri Bottas neće po dobrome pamtiti VN Meksika, jer je utrku završio tek na 15. poziciji

Vikend za vozača Mercedesa započeo je idealno jer je osvojio 'pole position', ali odmah na startu utrke započeli su problemi, jer ga je u stražnji dio bolida udario australski vozač Daniel Ricciardo iz McLarena zbog čega se izvrtio na stazi i pao na dno poretka te je na kraju ostao bez bodova iz utrke (osim jednog kojeg je dobio zbog najbržeg kruga).

Upravo ga je Australac zadržavao tijekom većine utrke pa ne čudi kada Finac kaže da mu je Ricciardo pokvario dan.

'Stvarno mi je upropastio dan, ali siguran sam da nije namjerno napravio sudar. To je ugrozilo i njegovu utrku, ali nije bilo idealno. Od mojeg okreta u prvom krugu zbog udarca, bili smo stvarno kompromitirani i najbolja šansa koju smo imali su dva zaustavljanja.'

  • +12
Formula 1, VN Meksika, 2021. Izvor: EPA / Autor: Jose Mendez

S obzirom na to da je bio u drugom najbržem bolidu na gridu, mnogi su očekivali da će Bottas i dalje doći do bodova u Meksiku čak i nakon incidenta u prvom krugu, ali nije to na stazi dobro izgledalo.

'Pratiti druge bolide s pregrijanim motorom i kočnicama bilo je teže nego što smo mislili', dodao je Bottas koji je zbog lošijeg starta kojeg je najbolje iskoristio Max Verstapen, tako što je u prvom zavoju prestigao njega i Hamiltona, dobio kritike i iz redova vlastite momčadi.