RASTROŠNI OBAFEMI MARTINS

Nije mu bilo dosta ni 75 tisuća funti tjedno

20.11.2009 u 13:30

Bionic
Reading

Bivši igrač Newcastlea, a sada napadač Wolfsburga Obafemi Martins (25) u dugovima je iako je u engleskom premijerligašu tjedno zarađivao čak 75 tisuća funti tjedno

Neki se teško nose s brzo zarađenim novcem i slavom. Takvih primjera u svijetu sporta je puno, a najnoviji stiže iz nogometa. I nigerijski reprezentativac Obafemi Martins je posta žrtva nekontroliranog trošenja na luksuzne stvari.

Trenutačno igra u njemačkom prvaku Wolfsburgu, a dok je bio u dresu Newcastle (2006-2009) svaki mjesec mu je od kluba sjedalo fantastičnih 75 tisuća funti. No kako je novac stizao, brzo je i odlazio. Nigerijac je milijune trošio na rodbinu i prijatelje, skupocjene automobile, luksuzne kuće i izlaske.

Za njega se brinula menadžerska agencija NVA kojoj je trebao platiti 300 tisuća funti za obavljanje raznoraznih financijskih poslova te još 20 posto od svakog sponzorskog ugovora koji bi potpisao, a imao ih je podosta (Pepsi, Nike). No sve svoje usluge NVA nije uspio naplatiti, jer Martinsu ništa nije ostajalo na računu. Menadžerska agencija ga je tužila te preko suda potražuje 300 tisuća funti, a na ročištu u četvrtak nije se pojavio.