'ludi' nick

Nick Kyrgios priznao da je završio u ludnici pa sve šokirao: Da, razmišljao sam o...

15.06.2023 u 14:10

Bionic
Reading

Australski tenisač Nick Kyrgios (28) otkrio je da je 2019. godine primljen u londonsku psihijatrijsku bolnicu jer je imao suicidalne misli tijekom Wimbledona, izvijestili su u srijedu australski mediji pozivajući se na Netflixov dokumentarac 'Break Point'

Australac Nick Kyrgios (28) je detaljno opisao svoje mentalne probleme, koji su uključivali samoozljeđivanje tijekom ovog mračnog razdoblja u njegovom životu. U novoj televizijskoj seriji, pak, prvi je put progovorio o tome da mu je bilo potrebno bolničko psihijatrijsko liječenje.

'Stvarno sam razmišljao o tome da si oduzmem život', rekao je Australac koji je osvojio sedam ATP turnira te dodao:

'Izgubio sam u Wimbledonu. Probudio sam se i moj tata je sjedio na krevetu i plakao. Bio je to veliki poziv na buđenje za mene. Rekao sam, 'OK, ne mogu više ovako.' Završio sam na psihijatrijskom odjelu u Londonu kako bih riješio svoje probleme', otkrio je Kyrgios, bivši 13. igrač svijeta.

Kyrgios je prošle godine na Instagramu objavio opširnu poruku o svojim mentalnim problemima, povezujući je s fotografijom s Australian Opena 2019. na kojoj se vide ožiljci na njegovoj desnoj ruci.

'Ako bolje pogledate, na mojoj desnoj ruci možete vidjeti dokaz da sam se samo ozlijedio', rekao je tada i pojasnio:

'Imao sam suicidalne misli i doslovno sam se mučio ustati iz kreveta, a kamoli igrati pred milijunima.'

Godine 2019. izgubio je od Španjolca Rafaela Nadala u 2. kolu Wimbledona i priznao da je nosio bijeli rukav kako bi prikrio tragove samoozljeđivanja.

'Pio sam, drogirao se, izgubio odnos s obitelji, odgurnuo sve bliske prijatelje od sebe', opisao je teške trenutke u dokumentarcu.

Od tada se Kyrgios promijenio i prošle godine stigao do finala Wimbledona, što je bio vrhunac njegove karijere. U prošlogodišnjem finalu Wimbledona izgubio je od Srbina Novaka Đokovića.

Australac, trenutno 25. na ATP ljestvici, vratio se na terene ovaj tjedan na Stuttgart Openu nakon što je u siječnju operirao koljeno.

Netflix će 21. lipnja početi emitirati dokumentarac o Kyrgiosu.