Liga nacija logo sponzori

što stariji, to bolji

Luka Modrić šokirao Nizozemce koji su u nevjerici gledali što im kapetan Vatrenih radi

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 15.06.2023 11:45
  • Objavljeno 15.06.2023 u 11:40
Bionic
Reading

Luka Modrić (37) je odigrao još jednu povijesnu utakmicu. Kapetan hrvatske reprezentacije rastura u smiraj karijere. U ozbiljnim veteranskim godinama, kad većina njegovih vršnjaka utakmice gleda s tribina ili ispred malih ekrana s pivom u ruci, Modrić je nezaustavljiv. Protiv Nizozemske je odigrao fantastičnih 119 minuta

Hrvatska je u polufinalu Lige nacija u Rotterdamu nakon produžetka pobijedila domaćina Nizozemsku 4:2, a kapetan 'vatrenih' Luka Modrić (37) na terenu je proveo 119 minuta.

Odigrao je Modrić još jednu utakmicu za pamćenje, zabio je iz penala za konačnih 4:2 u 116. minuti susreta, a onda ga je izbornik Zlatko Dalić izvadio iz igre.

Modrić je s terena ispraćen ovacijama cijelog De Kuipa, napravio je hrvatski kapetan puni krug oko terena, pljeskali su mu i skandirali hrvatski navijači, a gromoglasni aplauz dobio je i od domaćih 'drukera'. Jer znaju oni jako dobro tko je i što je Luka Modrić.

  • +58
Liga nacija: Nizozemska - Hrvatska, 14.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

No, pravi se šou odvijao nakon utakmice kad je Luka Modrić davao izjave za nizozemske medije.

'Dajte, molim vas, da provjerim vašu putovnicu. Zato što je nevjerojatno da navodno imate 37 godina i ovako igrate i trčite sve do 119. minute', upitao je Modrića reporter nizozemske državne NOS televizije.

Jasno je da su se svi iskreno i od srca nasmijali na ovu 'provokaciju', a Luka se brzo snašao:

'Nema problema, ako želite, pokazat ću vam je nakon intervjua. Da, moja putovnica pokazuje da sam star toliko koliko ste rekli. Što da kažem? Navijači mi daju toliko ljubavi i poštovanja da je to nevjerojatno i zato mi je i u ovoj dobi užitak igrati', odgovorio mu je Luka uz široki osmijeh.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal