VELIKI NEUSPJEH

Ni remi s Azerbajdžanom nije ispravio kiks protiv Bjelorusa

13.12.2015 u 22:12

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija u futsalu ipak se nije uspjela plasirati u nastavak kvalifikacija za svjetsku smotru u Kolumbiji iduće godine, iako je u još jednom uzbudljivom susretu, protiv vrlo kvalitetnog Azerbajdžana, odigrala neriješenih 4:4.

U prvom je dijelu Azerbajdžance u vodstvo doveo Čujkov već u petoj minuti, da bi Jelovčić u posljednjoj minuti propustio priliku za poravnanje iz kaznenog udarca.

Izjednačenje je Hrvatskoj Jelovčić donio početkom drugog poluvremena iz igre, ali potom Amadeu i Borisov odvode Azerbajdžan na velikih 3:1. No, Suton odmah smanjuje na 3:2.

Uslijedila je vrlo sadržajna završnica, u kojoj je Grcić pogodio za 3:3, Borisov odmah uzvratio novim golom gostiju, a konačni je rezultat postavio Grbeša u 38. minuti. U preostalom vremenu Hrvatska nije uspjela postići pogodak koji bi je ostavio u igri za plasman za SP.

U drugoj utakmici posljednjeg kola osječkog turnira, Bjelorusija je odigrala neriješenih 2:2 sa Švedskom te tako ostala na drugoj poziciji i osigurala svoje mjesto u doigravanju.

AZERBAJDŽAN - HRVATSKA 4:4 (1:0)
Kvalifikacije za SP, Skupina 2. Dvorana Gradski vrt, Osijek.

Strijelci: 1:0 - Čujkov (5'), 1:1 - Jelovčić (24'), 2:1 - Amadeu (28'), 3:1 - Borisov (29'), 3:2 - Suton (29'), 3:3 - Grcić (37'), 4:3 - Borisov (37'), 4:4 - Grbeša (38')
Žuti kartoni: Amadeu (7'), Augusto (32')

Azerbajdžan: Husejnli, Eduardo, Rafael, Augusto, Amadeu; Zamanov, Zejnalov, Farzalijev, Hamazajev, Čovdarov, De Araujo, Borisov, Andre, Čujkov. Izbornik: F. Perez.
Hrvatska: Bilić, Grcić, Novak, Jelovčić, Suton; Jukić, Matošević, Grbeša, Koturović, Jelavić, Babić, Marinović, Pandurević, Perić. Izbornik: M. Stanković.

Skupina 2:
1. Azerbajdžan 7
2. Bjelorusija 4
3. Hrvatska 4
4. Švedska 1