novo normalno

Ni kiša, ni koronavirus, a ni maksimirsko ruglo nisu zaustavili najhrabrije navijače

11.10.2020 u 18:23

Bionic
Reading

Nakon gotovo godinu dana, još od prijateljske utakmice protiv Gruzije u Puli, a koja je stigla nakon potvrđenog plasmana na Euro, kada je na Rujevici pala Slovačka, Hrvatska je opet zaigrala na domaćem terenu

Pandemija koronavirusa koja je poremetila sve u svakodnevnim životima, utjecala je i na nogomet. Nažalost, Zagreb je u ožujku pogodio i snažan potres, koji je ionako ruševno maksimirsko zdanje učinio još nesigurnijim.

I sada se dogodilo, da iako je prema novim sigurnosnim preporukama dopuštena posjeta gledatelja na 30 posto kapaciteta, a to je za utakmicu protiv Švedske u brojkama trebalo biti oko sedam tisuća navijača.

No, na tribinama bilo ih je tek 2020, jer već danima se za nedjelju u Zagrebu najavljivala jaka kiša, koja je i počela oko 17.45 sati, što je vrlo vjerojatno zaustavilo i one najhrabrije.

Ipak, oni koji su se okupili, bili su glasni.

Na sjevernoj ih se tribini okupilo 300, 400 te su zdušno navijali od prve minute, a svojom su energijom znali natjerati i navijače sa Zapada na koji povik.

  • +33
Hrvatska - Švedska, UEFA Liga nacija, 11.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

S obzirom na okolnosti, možemo čak i reći da smo ipak uživali u nogometnoj atmosferi. Ne kao u 'najluđim danima', ali nakon mjeseci tišine, i ovo je bilo ugodno...

Ipak, u 20. minuti i oni su malo utihnuli jer na sjeveru su se pojavili redari koji su od formirane grupice tražili da se drže pravila odnosno da se razmaknu na propisanu udaljenost.