pomeo je đokovića

Rafa Nadal u finalu Roland Garrosa razbio nemoćnog Novaka Đokovića; Španjolac je i dalje nedodirljivi 'kralj zemljanih terena'

11.10.2020 u 18:19

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je Grand Slam turnir Roland Garros svladavši u finalu u Parizu Srbina Novaka Đokovića 6-0, 6-2, 7-5 za dva sata i 42 minute igre

Rafa Nadal je fantastično ušao u meč. Odmah je na startu uzeo servis Novaku Đokoviću, Španjolac je prvi set igrao fantastično i svaki pokušaj povratka Đokovića u set je uspio spriječiti.

Razbio je Nadal u potpunosti Đokovića, svaku je priliku za oduzimanje servisa iskoristio i na kraju je u prvom setu ostavio Đokovića bez gema (6:0) i poveo je 1-0.

Đoković je uspio spasiti tri break lopte na otvaranju drugog seta i osvojiti svoj prvi gem u meču... Ipak, Nadal je odmah u sljedećem gemu na servis Đokovića uspio napraviti novi break, pa onda i još jedan te je na kraju uzeo drugi set 6:2 i u velikom finalu Roland Garrosa poveo 2-0.

U trećem setu se Đoković uspio obraniti od napada Nadala na samom otvaranju. Ipak, u petom gemu nastavlja se očajna igra srpskog tenisača, koristi to Nadal i oduzima servis, kojeg ipak nije kapitalizirao. Đoković je uspio napokon osvojiti jedan gem na protivnikov servis i ostati barem još malo u igri...

No, u 11. gemu trećeg seta Nadal ponovo oduzima servis Đokoviću. Ovog puta ga je sačuvao, servirao je za set i meč, uspješno je to učinio i završio je posao u ovom meču.

  • +17
Rafa Nadal Novak Đoković, finale Roland Garrosa 11.10.2020. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Nadalu je ovo rekordni 13. naslov na zemlji Roland Garrosa, a protiv Đokovića je proslavio 100. pobjedu na svom najomiljenijem turniru, na kojem ima samo dva poraza.

Španjolac je osvojio i svoju 20. Grand Slam titulu čime se izjednačio s Rogerom Federerom na prvom mjestu svih vremena.

Bio je ovo 56. međusobni susret trenutno dva najbolja igrača na svijetu i deveti u finalima Grand Slam turnira. Ukupan omjer je sada 29-27 za Đokovića, a u finalima Grand Slamova je 5-4 za Nadala.