ph u SQUASHU

Ni jednogodišnja pauza nije promijenila odnos snaga; Martin Kegel dominira već pet godina, a posebno veseli mladost u ženskoj konkurenciji

18.10.2021 u 17:17

Bionic
Reading

Nakon prošlogodišnje stanke uzrokovane pandemijom, hrvatski squash je dobio nove stare državne prvake. Proteklog vikenda je u SquashToweru na zagrebačkoj Zavrtnici održano Prvenstvo Hrvatske.

U SquashToweru na zagrebačkoj Zavrtnici Okupili su se najbolji hrvatski juniori i seniori. U svim kategorijama dobili smo nove stare prvake.

U kategoriji juniora do 19 godina, osvajač je Jan Cerovac koji je u finalu rezultatom 3:2 bio bolji od Vida Jurkovića, dok je treći bio Jan Vugrek.

Kod juniorki do 19 godina Franka Vidović je bez izgubljenog seta na drugom i trećem mjestu ostavila Korinu Centrih i Doru Režić.

U muškoj Open kategoriji, ponovno je Martin Kegel pokazao premoć i bez izgubljenog seta osvojio je svoje peto prvenstvo Hrvatske u nizu. Drugi je bio Ivan Krznarić a treći Jan Cerovac.

Open kategorija žena je pokazala kako juniorke uistinu igraju najbolji squash u zemlji te je konačni poredak bio identičan juniorskom. Dakle prva Franka, druga Korina i treća Dora.

Veseli nas podatak o prosjeku godina na postoljima. U muškoj Open kategoriji prosjek godina je 21, a u Open ženskoj kategoriji tek 15. Mladost na postoljima garantira svijetlu budućnost sporta.

Sljedeći turnir za naše reprezentativce je Croatian junior open koji će okupiti 65 natjecatelja iz sedam zemalja. Turnir se igra 23.i 24. listopada 2021.