španjolci se raspisali

Marcelo Brozović u ljeto napušta Inter i prelazi u redove posrnulog velikana, gdje bi mogao imati itekako važnu ulogu

18.10.2021 u 16:26

Bionic
Reading

Jedan od ključnih Interovih igrača, hrvatski veznjak, 28-godišnji Marcelo Brozović ugovorom je vezan uz Crno-plave do lipnja 2022. godine. Naravno, zbog te činjenice, odnosno mogućnosti da u ljeto besplatno napusti klub, zanimljiv je na nogometnom tržištu i često ga se veže kao jednog od igrača koji će u ljeto promijeniti sredinu

Iako se u nekoliko navrata spominjalo kako bi Marcelo Brozović mogao potpisati novi, još unosniji ugovor s Interom, to se zasad nije dogodilo. Jer zna se da i milanski klub ima problema s financijama.

Prema informacijama dostupnima javnosti, Inter je spreman Brozoviću ponuditi 4,5 milijuna eura godišnje plus određene bonuse, dok igrač očekuje zaradu od 5,5 do 6 milijuna eura na godišnjem nivou, i pitanje je hoće li se zainteresirane strane uspjeti dogovori.

Osim ako u međuvremenu klub ne otkupi saudijski prestolonasljednik princ Mohammed Bin Salman, isti onaj koji je postao i vlasnik Newcastle, pa onda ni novac ne bi bio problem.

No, dok se to ne dogodi, priče oko Brozovićeva transfera zabavljat će javnost.

I tijekom ponedjeljka u španjolskim medijima, od poznatog novinara Gerarda Romera, plasirana je vijest kako bi hrvatski reprezentativac u ljeto mogao preseliti u redove katalonskog velikana, Barcelone.

Brozović je u Inter stigao 2015. godine iz Dinama i za ovaj talijanski klub odigrao ukupno 251 utakmicu. Postigao je pritom 25 pogodaka kojima je dodao i 34 asistencije.

U ovoj sezoni Brozović je u Seriji A odigrao osam utakmica, a u Ligi prvaka dvije te je upisao je jednu asistenciju.

Standardni je član hrvatske reprezentacije, a za Vatrene je odigrao 68 utakmica na kojima je postigao sedam golova.

  • +8
Lazio - Inter 3:1 Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO PERI