NEDJELJA, 18 SATI

Ni desetkovana Hrvatska ne bi smjela imati problema u Finskoj

09.10.2016 u 11:30

Bionic
Reading

Hrvatska danas od 18 sati u Tampereu igra utakmicu trećeg kola kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine. U četvrtak je sa 6:0 pregaženo Kosovo, a pobjeda se očekuje i protiv Finske. Bez obzira na sve izostanke, kojih bi i danas moglo biti. Naime, pitanje je hoće li Subašić stati na gol jer boli ga lakat, pa je izbornik Čačić to pitanje ostavio otovorenim. Zna se samo da je za ovaj dvoboj otpao (još) i Vedran Ćorluka

Imali su Finci na Islandu pobjedu u rukama, a prosuli su je u sudačkoj nadoknadi 90. minute i tako grogirane čeka ih dvoboj s Hrvatskom koja je rastavila Kosovo na proste faktore, a isto kani napraviti i u Tampereu današnjem domaćinu.

Finska je do sudačke nadoknade u Reykjaviku imala prednost 2:1 protiv Islanda, a onda je uspjela primiti čak dva gola i izgubiti utakmicu. Žalili su se Finci na suđenje, da lopta kod gola nije prešla liniju, tražili alibi u svemu, osim u sebi, ali realno gledajući - pobjedu nisu ni zaslužili.

Dvoznak.com

Najave svih današnjih utakmica pročitajte na adresi za pametno klađenje, odnosno OVDJE


Dva gola dali su sretno i spretno, Island uz tri gola još nije ni iskoristio kazneni udarac, a Finci su pokazali mnogo limita pogotovo kada je držanje lopte u pitanju. Stoga ih danas čeka jako težak posao jer u Tampere dolazi Hrvatska, osokoljena šesticom protiv Kosova i željna samo jednog cilja, a to je nova pobjeda.

Finska tehničkom kvalitetom nije ni blizu Hrvatske i bit će gotovo sigurno osuđena na obranu i pokušaje sporadičnih kontranapada. Drugačiju igru oni zapravo i nemaju.

'Hrvatska ima vrlo jaku momčad i klupu, igrače koji igraju u najvećim europskim klubovima i koji su tehnički i fizički jaki. Mi ćemo se braniti i pokušati naprijed napraviti koliko se može', objektivan je finski izbornik Hans Backe, koji je ostao bez dvojice vrlo bitnih igrača Eremenka i Pohjanpala.

Veznjak moskovskog CSKA Roman Eremenko suspendiran je na mjesec dana od UEFA-e, navodno zbog uzimanja posebnog duhana, ma što to bilo, dok se napadač Pohjanpalo ozlijedio na Islandu, što će reći da Fincima od ozbiljnih igrača ostaje samo Pukki, a njega će hrvatski braniči sigurno striktno čuvati.

'Sav pritisak je u ovoj utakmici na Hrvatskoj, a na nama je da pružimo najbolji mogući otpor i iskoristimo prilike koje nam se ukažu', zaključio je Hans Backe, koji je Finsku vodio u devet utakmica i doživio je sedam poraza, a ni jednom nije pobijedio.

I bez Modrića, Rakitića i Lovrena u sastavu, Hrvatska je u Skadru protiv Kosova pokazala da je velesila za nogometne liliputance poput Kosova. Pobjeda 6:0 uz hat-trick Marija Mandžukića, jasno dokazuje da Ante Čačić mora biti prvi u ovoj skupini, a sve ostalo bio bi debakl.

S takvom misli Hrvatska putuje i u Tampere gdje protiv grogirane Finske treba ostvariti novu pobjedu i zacementirati prvo mjesto nakon tri odigrana kola.

Jest da se u međuvremenu ozlijedio i Vedran Ćorluka, ali njegova zamjena Matej Mitrović bio je također jedan od strijelaca u Skadru te tako učvrstio samopouzdanje da bez problema može danas startati u početnoj jedanaestorici, a njegov ulazak bit će vjerojatno i jedina promjena u odnosu na početak dvoboja protiv Kosova.

'Potvrđena je činjenica da Hrvatska pripada u vrh europskog nogometa jer imamo visoku koncentraciju kvalitete, pa smo bez problema u Skadru uspjeli nadoknaditi Modrića, Rakitića, Lovrena i Pjacu, koji su još ozlijeđeni. Pokazali smo da imamo sjajnu budućnost, a uz pojedinačnu kvalitetu, posebno je važno zajedništvo u igri, što smo pokazali da imamo', zadovoljan je hrvatski izbornik Ante Čačić, koji mali upitnik ima i oko vratara Subašića, ali sve ide k tome da će on stisnuti zube i nastupiti u Tampereu.

'Uz naš potpuni angažman, zajedništvo i kvalitetu, možemo računati da protiv svakog rivala možemo doći do željenog cilja i do pobjede. Kako smo postavili momčad u Skadru, tako ćemo igrati i u Finskoj, dakle s igračima, koji imaju afinitet dolaziti u završnicu. To je jedini način da izborimo pobjedu i pazit ćemo na domaće, koji će igrati na kontre i polukontre', potvrđuje Čačić, a svlačionica opet diše pobjednički i vrlo motivirano.
'Stvarno je bilo super protiv Kosova, dali smo im šest golova i igrali stvarno dobro. Sada želimo nastaviti tako jer ako ne pobijedimo Finsku, utakmica protiv Kosova neće značiti ništa. U svakoj utakmici trebamo biti ozbiljni, a budemo li onakvi kao protiv Kosova, nemamo se razloga bojati. Najbitnije je da od prve minute uđemo kako treba i jedini je cilj osvojiti tri boda', jasan je veznjak Hrvatske Ivan Perišić, koji se također upisao u listu strijelaca u Skadru na Bojani.