SUPERBOWL LUDILO

Ni 10.000 kuna nije vam dovoljno za jednu ulaznicu!

22.01.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Ako ste slučajno obožavatelj američkog nogometa i planirali ste u New Orleansu pogledati Superbowl, najvažniji događaj sezone američkog sporta, znajte da vam ni 10.000 kuna nije dovoljno da kupite najjeftiniju ulaznicu

Nakon prvog kruga prodaje, navijači koji žele gledati Superbowl uživo, za tu će privilegiju morati izdvojiti minimalno 2.130 dolara, kolika je trenutačno cijena najjeftinije ulaznice.

Tijekom sezone, taj je iznos i više nego dovoljan za kupiti sezonsku ulaznicu za bilo koju momčad ove lige, ali Superbowl je posebna priča. Ako ste veliki fan San Francisco 49ersa ili Baltimore Ravensa, klubova koji će se boriti za titulu, ne preostaje vam drugo nego platiti paprenu cijenu.

Činjenica da igraju dva brata, da je to posljednja utakmica u karijeri jedne od najvećih legendi, Raya Lewisa, te da momčadi vode dva quarterbacka u koje se itekako sumnjalo, sve pridonosi atraktivnosti utakmice i, naravno, dodatno nabija cijenu. I dok se najjeftinije karte može dobiti za iznos nešto veći od 2.000 dolara, prosječna karta za tribine iznosi gotovo 3.200 dolara. Ima, naravno, i onih za lože, čija se cijena kreće oko 30.000 dolara.

Prošle sezone, samo za usporedbu, na isti ovaj datum najjeftinija karta iznosila je 2.037 dolara, a prosječna karta za tribine 3.678 dolara. Tada je dvoboj također bio iznimno atraktivan, repriza Superbowla 2007., susret Patriotsa i Giantsa.

Giantsi su slavili u prošlogodišnjem izdanju Superbowla