SJAJNO POSTIGNUĆE

NHL: Još samo Gretzky i Howe ispred čudesnog Čeha!

21.02.2016 u 11:50

Bionic
Reading

Jaromir Jagr je zabio dva gola u pobjedi Florida Panthersa nad Winnipeg Jetsima od 3-1 zahvaljujući čemu se popeo na treće mjesto liste najboljih strijelaca svih vremena NHL-a.

Jagr se izjednačio s Brettom Hullom na trećem mjestu liste strijelaca svih vremena NHL-a svojim 741. pogotkom kojeg je postigao u drugoj trećini, a onda je zabio svoj 742. gol u zadnjoj trećini za 3-1 za Floridu.

Jagr je ujedno najbolji strijelac Panthersa ove sezone sa 20 golova, a ovo mu je 19. sezona sa 20 ili više golova. Reilly Smith je zabio treći gol za Pantherse čiji je vratar Roberto Luongo upisao 30 obrana. Ovo je treća pobjeda u osam utakmica za Floridu koja sada ima pet bodova prednosti ispred Boston Bruinsa na čelu Atlantske divizije. Nikolaj Ehlers je bio jedini strijelac za Winnipeg (25-29-4), a vratar Michael Hutchinson je obranio 28 udaraca prema vratima Jetsa.

Ispred Jagra još su ostala samo dvojica slavnih Kanađana. Najviše u povijesti lige zabio je Wayne Gretzky (894 gola), a slijedi Gordie Howe sa 801.