MONTREAL U PROBLEMU

NHL doigravanje: Rangersi na korak od finala!

26.05.2014 u 09:11

Bionic
Reading

Hokejaši New York Rangersa došli su na korak od finala Stanley Cupa u NHL ligi, nakon što su noćas s 3:2 u produžetku slavili protiv Montreal Canadiensa...

Rangersi su u susretu protiv Montreala zabijali nakon tri pogreške gostujućih hokejaša, koji su u konačnici bili na nekoliko centimetara od pobjede. Rangersi su poveli u 8. minuti prve trećine i to u situaciji kada su imali igrača manje na ledu! Montreal je izgubio pak u fazi napada, Brian Boyle je izvanredno sa svoje polovice terena uposlio Carla Hagelina, koji je potom izašao jedan na jedan s vratarom i zabio za 1-0.

U devetoj minuti druge trećine Francis Boullion dovukao je pak sa svoje polovice do lijeve strane Rangersove trećine i onda neobranjivo opalio u suprotni gornji kut domaćeg vratara Henrika Lundqvista za poravnanje rezultata.

Činilo se da će se na predah otići s izjednačenim rezultatom, no tada je Rick Nash izgubio pločicu na centru leda, Dan Girardi ju je u padu proslijedio do usamljenog Dericka Brassarda u napadu, koji potom snažnim udarcem probija Dustina Tokarskija za novu prednost domaćina.

Točno dvije minute igre u posljednjoj trećini su bile dovoljne da Canadiensi poravnaju na 2-2 i to u situaciji s igračem više na ledu. Montreal je ispleo mrežu oko Rangersova gola, a onda je jednu povratnu pločicu na sredinu domaće trećine neobranjivo u mrežu zakucao P. K. Subban. Montreal je u završnici susreta ima veliku nesreću kada je Aleks Galčenjuk pogodio vratnicu, a potom je pak usporedno s gol-crtom izašao iz gola.

'Kada ne zabiješ primiš' se pokazala kao valjana poslovica još jedom. Naime, Martin St. Louis je u sedmoj minuti produžetka iskoristio dodavanje Carla Hagelina, nakon niza pogrešaka gostujućih hokejaša koji su propustili izbaciti pločicu iz svoje trećine. St. Louis je ostao sam na desnoj strani svog napada, a onda iz zgloba raspalio u gornji bliži kut gostujućih vratiju za veliko slavlje Rangersa.

U noći s utorka na srijedu na rasporedu je peta utakmica finalne serije Istočne konferencije, a ista se igra u Kanadi kod Canadiensa.

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije, 4. utakmica:

NY Rangers - Montreal Canadiens 3-2, produžetak

NY Rangers vodi u seriji 3-1

NHL

Doigravanje

Los Angeles - Chicago 03:00
trenutni rezultat 2:1 sljedeća ut. 28.5.