'pao' je još jedan

Nezaustavljiva Dina Levačić preplivala i Robben Island

19.02.2024 u 16:47

Bionic
Reading

Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić uspješno je preplivala udaljenost od otoka Robben Islanda do Bloubergstrand Beach u Južnoj Africi u dužini od 7.4 kilometra

Nakon preplivanog False baya i Cape Pointa, Dina Levačić ostvarila je još jedan uspjeh u Južnoj Africi preplivavši Robben Island. Njezin tim je priopćio kako su uvjeti bili puno povoljniji od očekivanog, obzirom da je dan prije temperatura mora u prosjeku bila oko 12°C, a sada tri stupnja toplije.

Uspješnim preplivavanjem Robben Islanda, Dina Levačić je postala prva osoba iz Hrvatske koja je ostvarila ovaj pothvat, te je na taj način završila svoju avanturu zvanu Južna Afrika.

"Kada sam dolazila u Južnu Afriku nisam ni sanjala da ću uspjeti ostvariti sva tri preplivavanja, pogotovo sam se bojala vjetra i hladnoće. Laknulo mi je i kada je temperatura oceana bila 15 stupnjeva, očekivali smo puno hladnije uvjete. Iako je Robben Island kraća tura, ostat će mi u dugom sjećanju i zbog povijesnih razloga jer je tu bio zatočen bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela", kazala je Splićanka, jedna od najuspješnijih svjetskih daljinskih plivačica.