jake snage sporta

Na tportalovim Vizionarima zlatni olimpijac poslao snažnu poruku: To je izuzetno bitno

16.02.2024 u 12:43

Bionic
Reading

U zagrebačkoj Laubi drugi put dodijeljena je tportalova godišnja nagrada Vizionar godine u pet kategorija – gospodarstvo, tehnologija, društvo, kultura i sport

Tako je stotinjak ključnih suradnika tportala - komentatora, sugovornika, analitičara – u kategoriji sport za 'Vizionara godine' za najbolju odabralo plivačicu Dinu Levačić.

Konkurencija je bila jaka jer među kandidatima su još bili juniorska momčad splitskog Hajduka, Ivica Kostelić, Lena Stojković i Matija Frlić.

Nakon svečane dodjele – kada je umjesto Dine Levačić (bila je u Južnoj Africi na tri zahtjeva i opasna maratona, op.a.) nagradu preuzela njena sestra Damjana – kratki osvrt dao je proslavljeni Vatreni Goran Vlaović.

'Mlada plivačica (Dina Levačić) je svakako jedna od najzanimljivijih priča jer to što ona radi - a to je da pomiče granice u jednom sportu kao što je plivanje – nagrada je zaslužena. I kao što je rekla u svom govoru, nadam se da će ovo što ja radim i ova nagrada potaknuti druge da ispune svoje snove', kazao je Vlaović.

Goran Vlaović na tportalovoj godišnjoj nagradi 'Vizionar godine' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: IZVAN FOKUSA / TPORTAL.HR

Bivši nogometaš Fabijan Komljenović prvi je puta na izboru 'Vizionar godine' i oduševljen je svime što je vidio. A posebno ga je nadahnuo svojim predavanjem Zack Kass, jedan od kreatora ChatGPT-a i stručnjak za umjetnu inteligenciju.

'U sportu ima dosta sličnih stvari, tako da je normalno kako će se do 2030. godine puno toga promijeniti. Ovo predavanje je bilo jako dobro i lijepo', kazao je Komljenović.

Fabijan Komljenović na tportalovoj godišnjoj nagradi 'Vizionar godine' Izvor: tportal.hr / Autor: IZVAN FOKUSA / TPORTAL.HR

Proslavljeni hrvatski vaterpolist Tomislav Paškvalin, vlasnik dva olimpijska zlata, rekao nam je kako je uživao na tportalovoj godišnjoj nagradi 'Vizionar godine' gdje je vidio mnogo poznatih. A sam koncept ga je oduševio…

'Osobno mislim da je izvrsnost izuzetno bitna za društvo. Dolazim iz svijeta sporta, a tu je vizionarstvo izuzetno bitno. Ovdje se ne daje samo prednost pojedincu jer taj pojedinac svojim pristupom utječe i na ostale djelatnosti. On je podstrek drugim ljudima na drugim područjima u društvu', kazao je Paškvalin.

Tomislav Paškvalin na tportalovoj godišnjoj nagradi 'Vizionar godine' Izvor: tportal.hr / Autor: IZVAN FOKUSA / TPORTAL.HR

Nekoliko riječi kazao je i umirovljeni sportski komentator HTV-a Slavko Cvitković koji je nestrpljivo čekao tko će pobijediti u kategoriji sport.

'Sjajna je ideja ne gledati samo na egzaktne rezultate i činjenice, nego na viziju, na nešto što će pomaknuti stvari 20, 30 godina. S tim u vezi moram biti neskroman i pohvaliti se da imam intervjue, iz vremena HTV-a, s Michaelom Jordanom i Michaelom Schumacherom s kojim sam bio dobar… Smatram da su oni bili vizionari nečega što danas predstavlja recimo jedan Luka Dončić', kazao je između ostalog Cvitković.

Slavko Cvitković na tportalovoj godišnjoj nagradi 'Vizionar godine' Izvor: tportal.hr / Autor: IZVAN FOKUSA / TPORTAL.HR

CIJELU FOTO GALERIJU POGLEDAJTE U PRILOGU

  • +165
tportalova konferencija Vizionar godine 2024. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić