BLIZU VELIKOG USPJEHA

Nezadrživo Kosovo na mali korak od doigravanja za plasman na nogometni Euro

17.11.2018 u 19:52

Bionic
Reading

Kosovska nogometna reprezentacija s uvjerljivih 5:0 svladala je Maltu ove subote i tako zadržala vodeće mjesto u svojoj grupi Lige nacija, uoči završnog obračuna s Azerbajdžanom u utorak...

Kosovo je bez sumnje jedno od najugodnijih iznenađenja Lige nacija, a Švicarac Bernard Challandes koji ga je preuzeo odlično je posložio momčad i još uvijek ne zna za poraz u Ligi D ovog natjecanja.

Ove subote kosovska reprezentacija upisala je svoju treću pobjedu u skupini u gostima kod Malte, zahvaljujući golovima Muriqija, Kolollija, Avdijaja i Rashice, za impresivnih 5:0 i zadržavanje prvog mjesta na ljestvici.

U drugoj utakmici igranoj u isto vrijeme Azerbajdžan je pobijedio Farske Otoke golovima Nazarova i Mandatova te tako zadržao izglede za skok na vrh grupe uoči posljednjeg kola.

No, Kosovo će biti domaćin u utorak protiv bivše reprezentacije Roberta Prosinečkog, a bod će mu biti dovoljan za prolazak u viši rang Lige nacija te također i sigurno mjesto u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na nogometni Euro, gdje će mu eventualni protivnici biti Gruzija, Makedonija i Bjelorusija.

Kad bi Kosovari koji su tek prije dvije godine dobili pravo igrati međunarodne utakmice osigurali plasman na Euro 2020., bio bi to zaista čudesan uspjeh...

UEFA Liga nacija D

Skupina C

Malta-Kosovo0:5
Azerbajdžan-Farski Otoci2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Kosovo532011
2.Azerbajdžan52218
3.Farski Otoci51134
4.Malta51134

Sljedeće utakmice

20.11.Kosovo-Azerbajdžan
20.11.Malta-Farski Otoci