zanimljiv intervju

Prosinečki otkrio Španjolcima što misli o ispadu Lovrena i ovoj generaciji Hrvatske

17.11.2018 u 18:32

Bionic
Reading

Uoči prijateljske utakmice u Las Palmasu, izbornik Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki osvrnuo se za španjolski dnevnik Marcu na dramatičnu utakmicu na Maksimiru, ispad Dejana Lovrena, nedjeljni dvoboj na Wembleyju, kao i na mnoge druge teme...

Podsjetimo, Prosinečki je ovog ljeta preuzeo BH reprezentaciju i odmah s njom ostvario veliki uspjeh. Naime, u nezgodnoj grupi s Austrijom i Sjevernom Irskom završili su njegovi nogometaši na prvom mjestu i tako izborili mjesto u elitnom rangu sljedećeg izdanja Lige nacija.

  • +6
Robert Prosinečki Izvor: Profimedia / Autor: Nihad Ibrahimkadic / Anadolu Agency

Remi bez pogodaka protiv Austrije u četvrtak osigurao je Bosni i Hercegovini prvo mjesto, a uoči prijateljskog susreta sa Španjolskom ove nedjelje u Las Palmasu osvrnuo se na utakmicu na Maksimiru u kojoj je 'furija' doživjela bolan poraz.

'Nisam iznenađen, Hrvatska može pobijediti bilo koga. Zato je viceprvak svijeta. Ima sjajne igrače koji su ratnici. Izgubili su ovdje 6:0 što ih je moralo motivirati. Mi smo igrali tada u isto vrijeme, utakmicu ću tek pogledati. No, rekli su mi da je bila dobra i da je Hrvatska zaslužila pobijediti. Imala je sreće, ali ako želiš pobijediti protiv Španjolske, moraš imati sreće,' izjavio je za Marcu Robert Prosinečki pa se osvrnuo na ispad Dejana Lovrena koji je na društvenim mrežama vrijeđao Španjolce i naslađivao se udaranjem laktom Sergija Ramosa:

'Nešto sam čuo o tome, ali nisam pročitao u cijelosti. Ne mogu ulaziti u to što Lovren govori i misli, niti to ocjenjivati, ali sigurno da to nije bilo lijepo.'

Prosinečki se u tom velikom intervjuu prisjetio svojih vremena u španjolskoj Primeri, naglasio kako je Edin Džeko jedan od pet najboljih napadača svijeta te priznao da puši više nego u igračkim danima te da svojim nogometašima ne može zabraniti pušenje, jer to bi bilo licemjerno.

Španjolce je zanimalo može li dvoboj Engleske i Hrvatske završiti remijem, što bi njihovu reprezentaciju odvelo na završni turnir Lige nacija.

'Moglo bi se dogoditi. Hrvatske može i pobijediti, kao što smo vidjeli na SP-u. Engleska ima novu generaciju mladih talentiranih igrača, no ponavljam da Hrvatska može pobijediti svakog. Neće se prestrašiti niti jedni niti drugi, izaći će na teren na sve ili ništa i onda se baš može dogoditi da nitko ne pobijedi,' smatra Prosinečki i priznaje da sanja od odlasku na Euro 2020. godine s Bosnom i Hercegovinom...